Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά

Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά

Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε

Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά

Ο πανάγαθος Θεός τίμησε υπερβολικά τον άνθρωπο. Δεν τον δημιούργησε όπως όλα τα άλλα κτίσματα με μόνο τον λόγο Του, με μια απλή εντολή.

Τον έφερε στην ύπαρξη με άμεση επέμβαση και ειδική δημιουργική ενέργεια. Τον έπλασε «κατ’ εικόνα» δική Του και «καθ’ ομοίωσιν».

Τον έκαμε λογικό και ελεύθερο, του έδωσε ανώτερο προορισμό, τον ανέδειξε στολίδι της δημιουργίας, βασιλιά της ορατής κτίσεως, του ανέθεσε μεγάλη και τιμητική αποστολή, να κυριαρχεί και να εξουσιάζει τα άλλα όντα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει αυτά τα προσόντα.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προηγούνται, που διακρίνονται ανάμεσα στους συνανθρώπους τους. Είναι οι άρχοντες, οι βασιλείς, αυτοί που κυβερνούν τους λαούς, που ορίζουν τους νόμους, που λύνουν τις διαφορές, που αποδίδουν το δίκαιο, που επιστατούν στην ομαλή και ειρηνική πορεία των λαών.

Αυτοί φαίνεται ότι εκλέγονται από τους λαούς τους ή αναλαμβάνουν κληρονομικά την εξουσία τους ή επιβάλλουν δυναστικά την κυριαρχία τους.

Υπάρχει όμως κάτι που δεν πρέπει να λησμονούν.

Υπάρχει Κάποιος, που επιστατεί σ’ όλη τη δημιουργία, που επιβλέπει την πορεία των λαών, που με πανσοφία, παντοδυναμία και παναγαθότητα ορίζει και τις λεπτομέρειες της ζωής του κόσμου.

Και Αυτόν δεν πρέπει να Τον αγνοούν ποτέ οι άρχοντες.

Γι’ αυτό ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής καλεί όλους τους άρχοντες της γης να ακούσουν και να καταλάβουν κάτι πολύ σημαντικό: «Ακούσατε, βασιλείς, και σύνετε».

Ακούστε σεις οι βασιλιάδες και συνετισθείτε.

Μάθετε σεις που είστε δικαστές των περάτων της γης και όλης της οικουμένης. Ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε σεις που εξουσιάζετε και κυβερνάτε πλήθη ανθρώπων και όσοι καυχιέστε και υπερηφανεύεσθε για τους λαούς των εθνών σας.

Να ακούσουν οι άρχοντες. Τι να ακούσουν; Τι να μάθουν, που πιθανότατα αγνοούν;

«Ότι εδόθη παρά του Κυρίου η κράτησις υμίν και η δυναστεία παρά Υψίστου».

Ναι! Ακούστε και συνετισθείτε, διότι η επικράτηση και η δύναμη που έχετε πάνω στους λαούς σας, σας έχει δοθεί από τον Κύριο, και η εξουσία που ασκείτε, σας έχει παραχωρηθεί από τον Ύψιστο Θεό.

Δεν είναι δική σας η δύναμη, δεν σας ανήκει δικαιωματικά η εξουσία που διαχειρίζεσθε. Είστε διαχειριστές ξένης εξουσίας. Δεν μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.

Το βλέπετε! Ανεβαίνετε στους θρόνους σας χωρίς βέβαια την επιδοκιμασία όλου του λαού που κυβερνάτε, συχνά ούτε και της πλειοψηφίας του.

Πλήθος πιεστικών προβλημάτων σας ταλαιπωρούν και σας πνίγουν και δεν γνωρίζετε πως να τα αντιμετωπίσετε.

Η θητεία σας τελειώνει σύντομα, χωρίς να προλάβετε να ολοκληρώσετε τα προγράμματά σας.

Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός και διαρκούν τόσο λίγο οι εξουσίες των ανθρώπων!

Και μετά θα σας διαδεχθούν ίσως κάποιοι άλλοι, που όσο και αν υπόσχονται πολλά, οπωσδήποτε δεν διαφέρουν πολύ από σας στην αντοχή και στις ικανότητες.

Όλοι άνθρωποι αδύναμοι και μικροί είμαστε.

Και εμείς οι κυβερνώμενοι μικροί. Και σεις οι κυβερνώντες είστε υπηρέτες του κράτους του Θεού και της δικής Του κυριαρχίας σ’ όλα. Και αν έχετε τώρα κάποια εξουσία, την έχετε με τη δική Του έγκριση, με τη δική Του παραχώρηση και ανοχή.

Διότι τίποτε δεν γίνεται στον κόσμο, χωρίς να το βλέπει και για κάποιο λόγο να το εγκρίνει ο αιώνιος και παντοδύναμος Κυβερνήτης του κόσμου, ο Θεός.

Προσέξτε, λοιπόν. Δεν είστε αυτόνομοι, αυτοδύναμοι, ανεξάρτητοι. – Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά

Δεν θα μείνετε αναπολόγητοι για όσα σκέπτεσθε και ενεργείτε. Αυτός «εξετάσει υμών τα έργα και τας βουλάς διερευνήσει».

Θα εξετάσει επακριβώς τα έργα σας και θα ερευνήσει τις σκέψεις και τις αποφάσεις σας.

Αν «ουκ εκρίνατε ορθώς, ουδέ εφυλάξατε νόμον, ουδέ κατά την βουλήν του Θεού επορευθήτε», αν δεν ήταν ορθές οι κρίσεις σας, αν δεν αποδώσατε δικαιοσύνη, ούτε φυλάξατε τον θείο νόμο, ούτε πορευθήκατε κατά το θέλημα του Θεού, τότε, ώ τότε! «φρικτώς και ταχέως επιστήσεται υμίν, ότι κρίσις απότομος εν τοις υπερέχουσι γίνεται».

Με τρόπο φρικτό και γρήγορα θα καταδικασθείτε και θα τιμωρηθείτε, διότι η δίκη γι’ αυτούς που υπερέχουν και κυβερνούν είναι αυστηρή και αδυσώπητη.

Διότι ο άσημος και αφανής, που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη εξουσία και κανένα αξίωμα, θα έχει το έλεος και τη συγγνώμη του Θεού, όσοι όμως πήραν εξουσία και δύναμη, θα εξετασθούν και θα κριθούν με αυστηρότητα.

Ο δεσπότης και εξουσιαστής των πάντων, δεν θα φοβηθεί κανέναν άνθρωπο, ούτε θα ντραπεί και θα λογαριάσει οποιοδήποτε αξίωμα και μεγαλείο, διότι Αυτός έκαμε και τον μικρό και άσημο, Αυτός έκαμε και τον επίσημο και μεγάλο και με τον ίδιο τρόπο προνοεί για όλους.

Για όλους φροντίζει με τον ίδιο τρόπο, «τοις δε κραταιοίς ισχυρά εφίσταται έρευνα».

Γι’ αυτούς ωστόσο που έχουν δύναμη και εξουσία, επιφυλάσσεται ανάκριση και εξέταση αυστηρή.

Λόγια ξεκάθαρα, βρυσήμαντα, αξιοπρόσεκτα.

Λόγια που απευθύνονται στους άρχοντες της γης από την Αγία Γραφή (βλ. Σ. Σολ. ς’ 1-8).

Συστάσεις θεόπνευστες και για τους δικούς μας άρχοντες. Για το δικό τους καλό και για το καλό όλων μας.

Θα θελήσουν άραγε να τις ακούσουν;

Περιοδικό «Ο Σωτήρ»,
1 Δεκεμβρίου 2017, Τεύχος 2166

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά»:

Παύλος Μελάς – Ο ευαίσθητος
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία
Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Απέδειξε την ετοιμότητα των Ελλήνων! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ναυπάκτου Ιερόθεος: Εθνικά θέματα και πολιτική

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο