Επέτειος της Μάχης της Αράχωβας
Τιμήθηκε χθες, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025, η 199η επέτειος της Μάχης της Αράχωβας (18-24 Νοεμβρίου 1826) στη γραφική κωμόπολη της Αράχωβας, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στον ως άνω Ιερό Ναό τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, με τη συμμετοχή των αρχών, των μαθητών των σχολείων και των κατοίκων της κωμοπόλεως.
Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την Επέτειο της Μάχης της Αράχωβας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Αράχωβα και την σημαντική μάχη που διεξήχθη υπό τον Αρχιστράτηγο της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη, επίσης αναφέρθηκε στην τιμή στην πατρίδα, καθώς και στη σημασία της ιστορικής μνήμης. Κατόπιν, στο προαύλιο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της Μάχης της Αράχωβας και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Ημερολόγια 2026 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά
Σχετικά άρθρα με «Επέτειος της Μάχης της Αράχωβας»:
Πανήγυρις Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου
Η εικοστή επέτειος της ενθρονίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου
Αιτωλίας Δαμασκηνός: Η προσευχή μας ενωμένη να κατευθυνθεί προς τον ουρανό
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου
24 Νοεμβρίου: Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ρώμης








Προσθέστε Σχόλιο