Προσευχή | proseuxi.gr
Τι είναι η Προσευχή
Αρχική » «Προσευχή»

«Προσευχή»

Τι είναι η Προσευχή; Η προσευχή είναι κοινωνία και ένωση με τον Θεό.

Η προσευχή που πραγματοποιείται με προθυμία είναι μέγα φως διανοίας, φως άσβεστο και συνεχόμενο.

Τι είναι η Προσευχή;

Η προσευχή είναι φύλακας της σωφροσύνης, χαλιναγωγεί τον θυμό, καταστέλλει την υπερηφάνεια, καθαρίζει από τη μνησικακία, διώχνει το φθόνο, καταργεί την αδικία, επανορθώνει την ασέβεια.

Η προσευχή γι’ αυτόν που προσεύχεται πραγματικά είναι δικαστήριο και κριτήριο και βήμα Κυρίου πριν από το μελλοντικό βήμα.

Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών στον άνθρωπο πιο πολύ από ποτέ προστέθηκε υπερβολικό άγχος, μελαγχολία και ψεύτικη ανάγκη απόκτησης πρόσκαιρης ανάπαυσης μέσω της ύλης.

Αλήθεια από που προέρχεται το άγχος; Γιατί μελαγχολούμε;

Το άγχος κρύβει μέσα εγωισμό… Η μελαγχολία επίσης… Αναρωτηθήκαμε ποτέ πόσο βάζουμε τον Θεό στην ζωή μας; Αναρωτηθήκαμε αν πραγματικά προσευχόμαστε με εμπιστοσύνη στον Θεό;

Εμπιστευόμαστε τον Θεό;

Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει ούτε να αγχώνεται ούτε και να μελαγχολεί! Θα πρέπει ν’ αγωνίζεται, να προσεύχεται θερμά και να εμπιστεύεται τον Θεό.

Ας βάλουμε τον Χριστό στην ζωή μας, στην δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας και όλα θα γλυκάνουν! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα πνευματικά! Πρέπει εκτός από το σώμα να φροντίζουμε και την ψυχή!

Οι πρόσκαιρες διασκεδάσεις με την τεχνηέντως «υπνωτισμένη» συνείδηση δεν πετυχαίνουν την ουσιαστική ανάπαυση!

Ας κάνουμε τον προσωπικό μας αγώνα με ειλικρίνεια. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τον Χριστό και όλα θα γλυκάνουν!

Η Προσευχή με το πνεύμα της προσφοράς που την χαρακτηρίζει θέλει να συμβάλει με την παρουσία της στον χώρο του διαδικτύου στην επίγνωση του σύγχρονου ανθρώπου ότι τα υλικά αγαθά από μόνα τους δεν μπορούν να φέρουν την ηρεμία, την ευτυχία, την πληρότητα. Μακριά από τον Θεό ο άνθρωπος «χάνεται». Πρέπει εκτός από το σώμα να φροντίζουμε και την ψυχή!

Η proseuxi.gr ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017.