Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου

Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου

Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου

Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου

Μερικά από τα Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου

Ήταν στα 1900 που συνέβη το γεγονός. Η σύζυγος του Αυγερινού Βουτσά Αγλαΐα, το γένος Αλεξίου Σκαμνά από την Αρτάκη, βρέθηκε βαριά άρρωστη. Οι Γιατροί δεν εύρισκαν καμιά αρρώστεια. Τότε η μητέρα της, που είχε πίστη στη θαυματουργό χάρη της Αγίας Άννας, την έφερε στο προσκύνημά της στο Βόρι. Έμεινε εκεί επί 40 ημέρες, με νηστεία και προσευχή. Ο ιερεύς έκανε εξορκισμούς. Την ώρα του αγιασμού συνειθιζόταν να κρατά ο άρρωστος την εικόνα στην αγκαλιά του. Αυτό έκανε και η άρρωστη Αγλαΐα. Την τελευταία ημέρα, κατά τη ώρα του αγιασμού, η εικόνα που κρατούσε στην αγκαλιά της την πήρε με μια αόρατη δύναμη και την πήγε στη θάλασσα. Εκεί τη βούτηξε τρεις φορές μέσα στο νερό. Μετά απ’ αυτό έκανε εμετό και ύστερα ένιωσε θεραπευμένη. Από τότε έζησε με υγεία και πέθανε στο Αίγιο σε ηλικία 95 χρονών.

Από την Αρτάκη της Μικράς Ασίας ήρθε στην Αγία Άννα στο Βόρι κάποια κυρία, το επώνυμο Γρηγορέλια. Είχε αρρωστήσει από ψυχοπάθεια. Έμεινε στο Προσκύνημα επί 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Ο ιερεύς διάβαζε αγιασμό κάθε ημέρα και εξορκισμούς, όπως συνειθιζόταν. Πολλές φορές η αγία εικόνα πήγαινε την άρρωστη μέσα στη θάλασσα. Έκανε ένα κύκλο στο νερό χωρίς να βουλιάζει και πάλι την έφερνε στη στεριά. Μετά τις 40 ημέρες έγινε τελείως καλά και γύρισε στο σπίτι της.

Μια νέα κόρη, ανύπαντρη από την Αρτάκη ονομαζόμενη Βασιλική κυριεύθηκε έξαφνα από δαιμόνιο. Οι Αρτακηνοί είχαν παράδοση να καταφεύγουν στη χάρη της Αγίας Άννας στις αθεράπευτες αρρώστειες. Έφεραν και τη Βασιλική δεμένη με σκοινιά. Πολλές φορές όμως εκείνη έκοβε τα σκοινιά με δύναμη ασυνήθιστη και έτρεχε να εξαφανισθή· γι αυτό την κρατούσαν πάντα δεμένη με επιτήρηση. Οι δικοί της έμειναν εκεί προσευχόμενοι επί 40 ημέρες. Επειδή η χάρη της δεν απάντησε με τις 40 ημέρες έμειναν και δεύτερο σαρανταήμερο. Μετά από τις 80 ημέρες ελευθερώθηκε η κόρη από την τυραννία του ακαθάρτου Πνεύματος και γύρισε με φρόνηση και υγεία στο σπίτι της.

Από το χωριό Γωνιά ήλθε στο προσκύνημα τη Αγίας Άννας κάποιος παράλυτος, ο οποίος περπατούσε με δυσκολία πολλή, χρησιμοποιώντας πατερίτσες. Το όνομά του Γιώργος. Έμεινε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή και στο τέλος έφυγε υγιέστατος. Για να ευχαριστήση την ευεργέτιδά του Αγία Άννα εχάρισε ένα βαρέλι γεμάτο λάδι μαζύ με την ευλάβεια και τις εκδηλώσεις της ευγνωμοσύνης του.

Βίος της Αγίας Άννας και θαύματα
στο προσκύνημα Βόρι Προικονήσου και Αίγιον Αχαΐας
π. Κωνσταντίνος Παλαιολογόπουλος

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Θαύματα Αγίας Άννας στο Βόρι Προικονήσου»:

Ήταν άγγελος Κυρίου…
Θαύμα Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης
Θαυμαστό γεγονός Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου: Τα κλεμμένα Ιερά Σκεύη
Φοβερό θαύμα Ταξιάρχη Μανταμάδου
Εμφάνιση Παναγίας: Μη φοβάσαι, παιδί μου είμαι η Παναγία

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο