Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 11 Φεβρουαρίου: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

11 Φεβρουαρίου: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

11 Φεβρουαρίου: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

11 Φεβρουαρίου: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

Η Εορτή Αγίου Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας είναι 11 Φεβρουαρίου

Ο Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορος Λικινίου (308 – 323 μ.Χ.). Σπούδασε ιατρική αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους πάσχοντες και ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια χορηγούσε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα εκαλλιεργείτο στην ψυχή του από την αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής. Η Εκκλησία τον δέχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας.

Επί της βασιλείας του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος, μετά την θαυματουργική του επέμβαση του Θεού, διασώθηκε. Εξοργισθέντες τότε οι εχθροί της πίστεως τον αποκεφάλισαν το 316 μ.Χ.. Έτσι, ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος έλαβε από τον Κύριο της δόξας το στέφανο του μαρτυρίου. Η Σύναξή του ετελείτο στο Μαρτύριό του, το οποίο βρισκόταν κοντά στο Μαρτύριο του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον. Εορτή Αγίου Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας

Φερωνύμως βλαστήσας, ὡς δένδρον εὔκαρπον, ἱεράρχα Κυρίου Βλάσιε ἔνδοξε, μαρτυρίου τοὺς καρποὺς κόσμῳ προήγαγες καὶ θαυμάτων δωρεάς ἀναβλύζεις δαψιλῶς, ὡς θεῖος ἱερομάρτυς τοῖς καταφεύγουσι πάτερ τῇ ἀντιλήψει τῆς πρεσβείας σου.

Χειροποίητα κομποσxοίνια Αγίου Όρους

Βρειτε εδω

Σχετικά άρθρα με «11 Φεβρουαρίου: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας»:

10 Φεβρουαρίου: Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
Άγιον Όρος για νομοσχέδιο ομοφυλοφίλων: «Είναι μεγάλο έγκλημα»
9 Φεβρουαρίου: Άγιος Νικηφόρος
Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης
Σερρών Θεολόγος: Αφύπνιση, εγρήγορση και αγώνας!

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο