Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η 1η Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου στο Παρίσι

Η 1η Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου στο Παρίσι

Η 1η Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου στο Παρίσι

Η 1η Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου στο Παρίσι

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.Δημήτριος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την Ενθρόνισή του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου τρ.έτους.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο εν Γαλλία Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ.Ιώβ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ.Ειρηναίος, ενώ συμπροσευχόμενος ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.Νικηφόρος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεβαστιανός Garnier, εφημέριος Μασσαλίας. Το ιερό Αναλόγιο διακόνησε χορός ιεροψαλτών από το Παρίσι και την Θεσσαλονίκη. Εκκλησιάστηκαν η πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία κα. Αγλαΐα Μπαλτά, μέλη του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Γαλλία και το Εξωτερικό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε με θερμούς λόγους η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων κα.Σέτα Θεοδωρίδου. Στην αντιφώνησή του (πατήστε εδώ) ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την κα.πρόεδρο και τους πιστούς για τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του κατά το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως θα προσπαθήσει να ανταποδώσει αυτήν την αγάπη με όλες του τις δυνάμεις. Κλείνοντας τον λόγο του ο κ.Δημήτριος τόνισε ότι δεν περισσεύει κανείς, προσκαλώντας κλήρο και λαό να προσπαθήσουν να εμπνεύσουν και να προσελκύσουν την νεολαία στην Εκκλησία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η 1η Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου στο Παρίσι»:

Εορτή Αγίου Φωκά Ιερομάρτυρα του Θαυματουργού
Εορτάζει ο Πολιούχος του Καρπενησίου
Λείψανο Αγίου Νεκταρίου στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας
Εορτή της Συνάξεως των οκτώ εν τη Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία Αγίων
Η Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Ιωάννη Καποδίστρια

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο