Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού

2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού

2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού

2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού

Την Κυριακή μετά την εορτή των Θεοφανείων, 10 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως του.

Προ του Μνημοσύνου, ο Ταμασού Ησαΐας ανέγνωσε ευχή διά την κατάπαυση της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις αρετές που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτα επιστολή “αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια”, οι οποίες απηχούν στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου. Ο Πανιερώτατος ανέφερε το εξης: “είχα το προνόμιο, πριν την αιφνίδια κοίμησή του, να γνωρίσω προσωπικά και να ωφεληθώ από την οσία ζωή και ποιμαντορία του”. Συνέχισε ο Πανιερώτατος στην ομιλία του λέγοντας ως θεολόγος, συγγραφέας, αρθρογράφος και ιεροκήρυκας, υπήρξε σταθερός και ειλικρινής στις αρχές του, χωρίς συμβιβασμούς και ωραιοποιήσεις. Υπήρξε αυστηρός με την αδικία, την απιστία και την αμαρτία σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, γεγονός που του δημιουργούσε πολλές φορές προβλήματα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν ένας Επίσκοπος αγάπης και θυσίας. Θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας, ως ένας πνευματικός βηματοδότης ποιμαντικού ήθους. Ας είναι αιωνία αυτού η μνήμη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού»:

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Χωρίς φως δεν υπάρχει φωτισμός, υπάρχει μόνο σκοτάδι και θάνατος
Τριετές Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης Χρυσοστόμου Α´
Εορτή Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως στην Πάτρα
Νέας Σμύρνης: Να υπηρετήσεις την Εκκλησία μας με ζήλο και αυταπάρνηση

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο