Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη

Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη

Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη

Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη

Είπε ο αββάς Ησαΐας: «Όποιος έχει ταπεινοφροσύνη, γλώσσα δεν έχει για να ελέγξει τον έναν που είναι αμελής ή τον άλλον που είναι ασεβής· ούτε μάτια έχει, για να παρατηρεί τα ελαττώματα άλλου· ούτε αυτιά έχει, για να ακούει όσα δεν ωφελούν την ψυχή του· και δεν έχει να μιλήσει σε κανέναν για τίποτε άλλο, παρά μόνο για τις αμαρτίες του· αλλά και με όλους τους ανθρώπους έχει ειρηνικές σχέσεις όχι για κάποια φιλία, αλλά για χάρη της εντολής του Θεού (Μάρκ. 9:50).

Αν κανείς δεν βαδίζει τον δρόμο τούτο (της ταπεινοφροσύνης), ακόμα κι αν νηστεύει (αυστηρά, τρώγοντας κάθε) έξι μέρες ;h επιδοθεί σε (οποιουσδήποτε) μεγάλους αγώνες, χαμένοι πηγαίνουν όλοι του οι κόποι».

Γεροντικό

Ιερές αποκαλύψεις, οπτασίες, προφητείες, θεοφώτιστα παραγγέλματα εκείνων που αγίασαν το Όρος και αγιάστηκαν εν αυτώ, καταγεγραμμένα σε γλώσσα που μιλά στην ψυχή μας.

Το Γεροντικο του Αγιου Ορους

Σχετικά άρθρα με «Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη»:

Απόστολος Παύλος: Το σκεύος της εκλογής
Αυγουστίνος Καντιώτης: Η ειρήνη του κόσμου κρέμεται από μια κλωστή
Πάτερ, πως πρέπει να προσεύχομαι;
Προσευχή για μετάνοια
Καθηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Μέσω της καρδιάς επικοινωνούμε με τον ουρανό
Άγιος Νεκτάριος: Ο αχάριστος είναι αναίσθητος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

1 σχόλιο

  • Με μετανοια, με αυταπαρνηση, με συγχωρεση, με ευεργεσια στους εχθρους και προσευχη για ολους ακομη και αυτους που κραταμε μακρια η ψυχη νιωθει αναλαφρη και πετα πανω απο τα συννεφα λιγο πριν τον Θεο!