Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγιο Ορος » Αφίχθη στον Βόλο η Παναγία Φοβερά Προστασία από το Άγιον Όρος

Αφίχθη στον Βόλο η Παναγία Φοβερά Προστασία από το Άγιον Όρος

Αφίχθη στον Βόλο η Παναγία Φοβερά Προστασία από το Άγιον Όρος
https://imd.gr/wp-content/uploads/2019/05/20190519_fovera_prostasia_33.jpg

Αφίχθη στον Βόλο η Παναγία Φοβερά Προστασία από το Άγιον Όρος

Ένα από τα σπουδαιότερα Θεομητορικά προσκυνήματα του Αγίου Όρους κατέφθασε απόψε στην πόλη του Βόλου, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό, την σειρά των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διοργανώνει ο ομώνυμος περικαλλής Ναός του Βόλου.

Πρόκειται για την ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και εκόμισε στην πόλη ο Ιερομόναχος Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός.

Η Ιερά Εικόνα αφίχθη διά θαλάσσης στον Ναό, όπου την υποδέχθηκε επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία, μετά την οποία ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των ενοριτών για την προσγενομένη Θεομητορική ευλογία. Ακολούθως, ο Ιερομόναχος Φιλόθεος μετέφερε τις ευχές του Ηγουμένου της Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστοδούλου και όλης της Αδελφότητας. Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγεθος της ευλογίας, που συνιστά η έλευση της Ιεράς Εικόνος στον τόπο, ευλογίας που προέρχεται από το Περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιον Όρος, με το οποίο η Μαγνησία συνδέεται με μακραίωνους πνευματικούς δεσμούς. Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε το στοιχείο της ενότητας, που σηματοδοτεί για όλους η έλευση του ιερού προσκυνήματος και ευχήθηκε καλή πανήγυρη, η οποία και φέτος θα περικοσμείται από πλήθος ιερών Ακολουθιών, όσο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν και πάλι τον πολύτιμο θησαυρό της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας.

Φωτογραφία: Ηλίας Σακελλάρης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αφίχθη στον Βόλο η Παναγία Φοβερά Προστασία από το Άγιον Όρος»:

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά (ΦΩΤΟ)
Κυριακή του Παραλύτου
Εορτή Αγίου Πατρικίου Επισκόπου Προύσας
Η υπακοή και η εμπιστοσύνη μας στον Χριστό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις