Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/
48715557223/in/album-72157710795609011/

Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους την 11η του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, αρχικώς στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και τέλος στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

Καθ’ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αρμόδιοι σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά. σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά.

Στους σύντομους χαιρετισμούς του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική και καρποφόρα σχολική χρονιά, τονίζοντας την σημασία της σωστής αξιοποιήσεως των χαρισμάτων που χάρισε ο Θεός στον καθένα, ενώ συμβούλεψε τα παιδιά με Πίστη και Αγάπη για τον Θεό, που είναι και κύρια χαρακτηριστικά του τόπου μας, να πράττουν συνέχεια το αγαθό, προς το κοινό καλό.

Απευθυνόμενος προς τους Καθηγητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό ο Σεβασμιώτατος τους προέτρεψε να αξιοποιούν με κάθε δυνατό και ωφέλιμο τρόπο, τον δυναμισμό και τον νεανικό ενθουσιασμό των παιδιών, που είναι και το μέλλον του τόπου μας, προσκαλώντας τους από κοινού να βρεθούν τρόποι αξιοποιήσεως των σύγχρονων μέσων και κοινωνικών δικτύων.

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα παιδιά, του δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, την συνεχή στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα ή θέμα τους απασχολεί, καθώς επίσης ανήγγειλε την επανέναρξη του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων και των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS), Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Κωνσταντίνου Νατούδη, τον οποίο συνόδευε ο απερχόμενος Διοικητής Αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κώτας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το νέο Διοικητή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο που αναλαμβάνει, σημειώνοντας την συνεχή στήριξη και συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που αποσκοπεί στη διακονία και την ασφάλεια των ανθρώπων, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον κ. Κώτα, την έως τώρα άψογη συνεργασία καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Οι Αγιασμοί στα Σχολεία της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης
Αγιασμούς σε σχολεία Λάρισας και Τυρνάβου από τον Μητροπολίτη Λαρίσης
Τίμιο Ξύλο από το Άγιον Όρος στην Επανομή Θεσσαλονίκης
Αγιασμός νέου Σχολικού Έτους από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ (ΦΩΤΟ)
Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στις Βρυξέλλες
Αρχιεπίσκοπος: Εσείς να γίνεται χαρισματούχοι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο