Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης

Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης

Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης
Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης
https://im-xanthis.gr/wp-content/uploads/2019/12/imx-01-3.png

Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων, τέλεσε τον Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης ΜΦΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Εφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ξάνθης κ. Σταμπουλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών, οι πρώην Δήμαρχοι Ξάνθης κ.κ. Στυλιανίδης και Δημαρχόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, το διοικητικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της ΜΦΗ, συγγενείς των τροφίμων της ΜΦΗ και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρύσεως της ΜΦΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα περίοδο λειτουργίας της ΜΦΗ ως Γηροκομείου με διανυκτέρευση των περιθαλπομένων και εξέφρασε την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας και τα συγχαρητήρια σε όλου όσους στηρίζουν τη λειτουργία της ΜΦΗ είτε ως εθελοντές είτε ως δωρητές και ευεργέτες.

Μετά τη σύντομη προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου τον λόγο έλαβαν εκ μέρους των τοπικών αρχών ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του Γηροκομείου για την τοπική κοινωνία.

Μετά το πέρας του Αγιασμού οι πολυπληθείς επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΜΦΗ και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους πρώτους τροφίμους της και να διαπιστώσουν την άριστη μέριμνα και την υψηλή ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για τη δημοσιοποίηση της λειτουργίας της ΜΦΗ. Όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στην ΜΦΗ μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25410-66004 με τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Αραμπατζή και την Προϊσταμένη Κα Μαρία Στάμου. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Αγιασμό.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αγιασμός ενάρξεως Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ξάνθης»:

Η επέτειος του ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα
Εορτή Αγίων Θύρσου, Λευκίου και Καλλινίκου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέου στον Γαλατά (ΦΩΤΟ)
Το Μεσολόγγι γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδων (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις – Αγρυπνία Αγίου Ελευθερίου στα Ιωάννινα
Η Σχολή Βελλά τίμησε τον ιδρυτή της Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδων
Η Κάρα του Οσίου Δαβίδ στη Χαλκίδα – Αγρυπνία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο