Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”

Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”

Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”
Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”
https://www.goarch.org/documents/32058/0/AGIASMOS-FLUSHING23.jpg/

Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε χθες τον δεύτερο κατά σειρά Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ημερήσιο Ελληνομερικανικό σχολείο “William Spyropoulos”, της πολυάριθμης ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την τελετή του Αγιασμού και μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου από το πρωτότυπο, διάβασε για δεύτερη φορά την ευαγγελική περικοπή στα νέα Ελληνικά για να κατανοήσουν το κείμενο όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Το ίδιο έκανε και με την ανάγνωση της ευχής του Αγιασμού. Αξιοσημείωτο ήταν ότι κατά την διάρκεια τους Αγιασμού έψαλε μια μικρή αλλά καλλίφωνη χορωδία παιδιών του Σχολείου.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού π. Παύλος Παλαιστίδης, καλωσόρισε και προλόγισε τον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας την αγάπη και ευγνωμοσύνη της κοινότητος του Αγίου Νικολάου προς το πρόσωπό του. Ακολούθως, η διευθύντρια του Σχολείου κυρία Μαίρη Τζάλα εξέφρασε τα αισθήματα αγάπης των μαθητών και διδασκάλων προς τον Αρχιεπίσκοπο και παρουσίασε ένα δώρο-προσφορά προς το Ταμείο Ανοικοδομήσεως του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε στα παιδιά στα Ελληνικά, με τρόπο πολύ απλό και κατανοητό, τονίζοντας τρία σημαντικά στοιχεία για την ζωή τους: πρώτον, τους γονείς και την οικογένεια· δεύτερον, τους δασκάλους τους και το σχολείο· και τρίτον, την Εκκλησία και το Θεό. Προέτρεψε δε, τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες να ξεκινούν πάντα την ημέρα τους κάνοντας το σημείο του Σταυρού, ευγνωμονώντας τον Θεό για τα δώρα και τις ευλογίες Του.

Στην ακολουθία του Αγιασμού συμμετείχαν επίσης και οι ιερείς της ενορίας π. Αριστείδης Γαρίνης και π. Ανδρέας Χούπος και ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος. Εκτός από τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό παρέστησαν η επί μακρά σειρά ετών διευθύντρια του Σχολείου κ. Αθηνά Κρομμύδα, ο Πρόεδρος της κοινότητος Βασίλειος Κακούλλης και οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Στέφανος Τσερπέλης και Λάζαρος Χοτζόγλου.

Μετά τον Αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου την Επίτιμο κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγο του Εξοχ. Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αγιασμός στο Σχολείο του Αγίου Νικολάου “William Spyropoulos”»:

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου επί τη ενάρξει της Νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2019-2020
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίας Σκέπης στον Πράσινο Λόφο Ηρακλείου Αττικής
Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας στο 304 ΠΕΒ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο