Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Άγιος Νεκτάριος: Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος

Άγιος Νεκτάριος: Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος

Άγιος Νεκτάριος: Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος Αγρυπνία Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου Η Χαλκίδα υποδέχεται Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

Άγιος Νεκτάριος: Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος

Η πραότητα είναι ηρεμία ψυχής, που αγαπάει τον Θεό και τον πλησίον της. Η πραότητα είναι αρετή αγαπητή στον Θεό, που ευχαριστεί όσους βλέπουν την εικόνα της.

Η ημερότητα του χαρακτήρος της ξεχύνεται σαν ομορφιά, που διανθίζει με χάρη όλο το ήθος του και φέρνει ευχαρίστηση σε όσους την βλέπουν.

Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος, είναι Θεϊκό όνομα, είναι ουράνιο χάρισμα, είναι σκάλα, που ανεβάζει τον άνθρωπο στον ουρανό. Η πραότητα κάνει τον άνθρωπο εικόνα του πράου Ιησού, που θερμαίνει την καρδιά του.

Η πραότητα ακολουθείται από την ταπεινοφροσύνη, την ανεξικακία και την υπομονή. Ο πράος είναι ευμενής και ευγενικός προς όλους και σε όσους αμαρτάνουν με επιείκεια φέρεται. Δεν μαλώνει, δεν βλασφημάει, δεν βρίζει, αλλά με αγάπη διορθώνει όσους φταίνε.

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

Βρειτε τα βιβλια εδω

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Νεκτάριος: Η πραότητα είναι πλούτος ανεκτίμητος»:

Προσευχή μέσα στην αναταραχή
Αν δεν υπάρξει πειρασμός, δεν υπάρχει ούτε στεφάνι
Άγιος Παΐσιος: Η αναγκαιότητα του μητρικού θηλασμού
Ψαλτήρι: Θεμέλιος λίθος της καρδιακής προσευχής
Τι σημαίνει «Χριστός μεθ’ ημών στήτω»; – Προστασία από σεισμό
Άγιος Παΐσιος: Με έναν καλό λογισμό

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο