Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Το χωριό Άγιος Νικόλαος Σολιάς και το θαύμα του Αγίου Νικολάου

Το χωριό Άγιος Νικόλαος Σολιάς και το θαύμα του Αγίου Νικολάου

Το χωριό Άγιος Νικόλαος Σολιάς και το θαύμα του Αγίου Νικολάου

Θαύμα του Αγίου Νικολάου στο χωριό Άγιος Νικόλαος Σολιάς

Το θαύμα του Αγίου Νικολάου που θα αναφέρουμε τώρα έγινε στην Κύπρο μας πριν πολλά χρόνια.

Το χωριό Άγιος Νικόλαος Σολιάς δεν είχε αυτό το όνομα από την αρχή. Ένα θαύμα όμως του Αγίου Νικολάου έκαμε τους κατοίκους να δώσουν στο χωριό τους αυτό το όνομα. Ένας γεωργός μια μέρα, ζευγαρίζοντας το χωράφι του, συνάντησε μια δυσκολία. Το υνί του αλετριού του πιάστηκε κάτω από μια μεγάλη πέτρα. Με την αξίνα του ο γεωργός ξέθαψε την πέτρα και την έβγαλε στην επιφάνεια του χωραφιού.

Εκεί πρόσεξε που η πέτρα είχε μια τρύπα από τη μια άκρη ίσα με την άλλη, καμωμένη ξεπίτηδες. Ο γεωργός σκέφτηκε πως μια τέτοια πέτρα του είναι χρήσιμη και, ξεκινώντας το απόγευμα για το σπίτι του, την κουβάλησε στην αυλή του. Πέρασε από την τρύπα το σκοινί του βοδιού του το έδεσε εκεί. Το πρωί που ξύπνησε, βρήκε πεθαμένο το βόδι του και φώναξε τους γείτονες για να τους πει πως μπορεί να έπαθε το βόδι του από την πέτρα, γιατί μπορούσε να είναι δαιμονοκαβαλλικεμένη.

Οι γείτονες είπαν πως το βόδι πέθανε από κάποιο χόρτο, που έφαγε και όχι από την πέτρα. Ωστόσο ο γεωργός επέμενε, ώσπου μια μέρα, ένας γέρος του είπε, πως αυτό που έπαθε, είναι θαύμα του Αγίου Νικολάου, γιατί είχε ακούσει από τον παππού του, πως στο μέρος εκείνο που βρήκε την πέτρα βρισκόταν ο ναός του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς.

Ο γεωργός άρχισε να υποψιάζεται πως ο γέρος μπορεί να έχει δίκιο. Ένα Σάββατο βράδυ φάνηκε στον ύπνο του ο Άγιος Νικόλαος και του είπε πως, εκεί που βρήκε την πέτρα, είναι η εκκλησία του θαμμένη βαθειά, και πρέπει να σκάψει να τη βρει. Ο γεωργός εκείνος, την Κυριακή που πήγε στον Ναό, ύστερα από τη λειτουργία, ανάφερε στους χωριανούς του το όραμα που είδε, και τους παρακάλεσε να πάνε μαζί του να σκάψουν και να βρούνε τον Ναό. Εκείνοι τον ακολούθησαν και προτού δύσει ο ήλιος, βρήκαν τους τοίχους του Ναού. Εξακολούθησαν το ξέχωμα και ξέθαψαν ολόκληρο τον Ναό με όρθιους τους τοίχους ως τη μέση, και μάλιστα ζωγραφισμένους. Απάνω σ’ ένα τοίχο ήταν ζωγραφισμένος ολόσωμος ο Άγιος Νικόλαος.

Οι χωριανοί αποφάσισαν τότε να κτίσουν στην ίδια θέση τον Ναό του Αγίου και να ονομάσουν το χωριό τους Άγιος Νικόλαος Σολιάς.

Μία μοναδική συλλογή Παρακλητικών Κανόνων που έλειπε μέχρι σήμερα από τις εκκλησιαστικές εκδόσεις, πολλοί από τους Παρακλητικούς Κανόνες είτε δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και μάλιστα ολοκληρωμένοι, είτε είναι σπάνιοι και άγνωστοι.

Θησαυρος Παρακλητικων Κανονων

Σχετικά άρθρα:
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός
Παρακλητικός Κανών Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο