Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Αγιος Παισιος » Άγιος Παΐσιος: Η θερμή προσευχή των Αγίων Θεοπατόρων

Άγιος Παΐσιος: Η θερμή προσευχή των Αγίων Θεοπατόρων

Άγιος Παΐσιος: Η θερμή προσευχή των Αγίων Θεοπατόρων

Άγιος Παΐσιος: Η θερμή προσευχή των Αγίων Θεοπατόρων

– Γέροντα, πέστε μας για την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, τους Θεοπάτορες. Κάποτε κάτι αρχίσατε να μας λέτε.

– Από μικρός είχα σε μεγάλη ευλάβεια τους Αγίους Θεοπάτορες. Μάλιστα είχα πει σε κάποιον ότι, όταν με κάνουν καλόγερο, θα ήθελα να μου δώσουν το όνομα Ιωακείμ. Πόσα οφείλουμε σ᾿ αυτούς! Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα είναι το απαθέστερο ανδρόγυνο που υπήρξε ποτέ. Δεν είχαν καθόλου σαρκικό φρόνημα.

Ο Θεός έτσι έπλασε τον άνθρωπο και έτσι ήθελε να γεννιούνται οι άνθρωποι, απαθώς. Αλλά μετά την πτώση μπήκε το πάθος στην σχέση ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα.

Μόλις βρέθηκε ένα απαθές ανδρόγυνο, όπως έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο και όπως ήθελε να γεννιούνται οι άνθρωποι, γεννήθηκε η Παναγία, αυτό το αγνό πλάσμα, και στην συνέχεια σαρκώθηκε ο Χριστός.

Μου λέει ο λογισμός ότι θα κατέβαινε και νωρίτερα ο Χριστός στην γή, αν υπήρχε ένα αγνό ζευγάρι, όπως ήταν οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα. Οι Ρωμαιοκαθολικοί φθάνουν στην πλάνη και πιστεύουν, δήθεν από ευλάβεια, ότι η Παναγία γεννήθηκε χωρίς να έχει το προπατορικό αμάρτημα. Ενώ η Παναγία δεν ήταν απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα, αλλά γεννήθηκε όπως ήθελε ο Θεός να γεννιούνται οι άνθρωποι μετά την δημιουργία. Ήταν πάναγνη, γιατί η σύλληψή Της έγινε χωρίς ηδονή.

Οι Άγιοι Θεοπάτορες μετά από θερμή προσευχή στον Θεό να τους χαρίσει παιδί, συνήλθαν όχι από σαρκική επιθυμία, αλλά από υπακοή στον Θεό. Αυτό το γεγονός το είχα ζήσει στο Σινά.

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
Λόγοι Δ´ «Οικογενειακή Ζωή»

Βιβλία Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου (Βίος, Διδαχές και θαύματα του Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου)

Βρειτε τα βιβλια εδω

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Παΐσιος: Η θερμή προσευχή των Αγίων Θεοπατόρων»:

Άγιος Νεκτάριος: Η ειρήνη είναι θείο δώρο
Αν ακολουθήσεις τον Κύριο…
Άγιος Πορφύριος: Η ψυχή είναι ένας κήπος
Αγάπη σημαίνει…
Όταν θυμώνεις…

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο