Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγρυπνιες » Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά

Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά

Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/41242341370/

Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά

Το βράδυ της 27ης Ιουνίου ε.έ., τελέσθηκε η τελευταία Αγρυπνία επί τη ευκαιρία της τελευταίας ημέρας της παραμονής παρουσίας του Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής

Καθ΄ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν για να ασπαστούν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την Ευλογία Του, ολοκληρώνοντας απόψε το εβδομαδιαίο παραμονή Του μέσα από την οποία, η πόλις του Λαγκαδά και η Ιερά Μητρόπολη βίωσε συγκλονιστικές στιγμές, όπου καθημερινά φιλοξένησε χιλιάδες κόσμου που κατέφταναν εις τον Μητροπολιτικό Ναό από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, με Πίστη στην καρδιά τους, για να προσκυνήσουν και να ικετέψουν στην Χάρη του Σταυρού, παίρνοντας ως αντίδωρο την Χαρά, την Ευλογία και την Ελπίδα στην καρδιά τους, ζώντας ταυτόχρονα αυτό που τονίζει και η Αγία μας Εκκλησία δια μέσω των αιώνων «Διά του Σταυρού Χαρά εν όλω τω Κόσμω».

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην παρουσία του Τιμίου Σταυρού εις την επαρχία, τονίζοντας την ανάγκη της αληθινής επικοινωνίας που πρέπει να έχουμε με τον Θεό μέσα από την προσευχή.

Καταλήγοντας εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του π. Δημητρίου Λουπασάκη, ο οποίος και εκόμισε τον σπουδαίο αυτό θησαυρό της Πίστεως μας, επιδίδοντας τον στο τέλος την Ύπατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά»:

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά
Ομαδική βάπτιση παιδιών Ρομά στην Ι.Μ. Πατρών
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Πεντέλη
Εορτάζει η Παναγία «Πλατανιώτισσα» στα Τρίκαλα
Υποδοχή πιστού αντιγράφου Παναγίας Κύκκου στα Χανιά

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις