Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών στο κατεστραμμένο Κουτσόχερο

Η Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών στο κατεστραμμένο Κουτσόχερο

Η Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών στο κατεστραμμένο Κουτσόχερο

Η Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών στο κατεστραμμένο Κουτσόχερο

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κουτσόχερου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε την Πρώτη Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Υπενθυμίζετε ότι το Κουτσόχερο είναι ένα σεισμόπληκτο χωριό με εξήντα σπίτια και τον ενοριακό ναό εντελώς κατεστραμμένα. Στο μοναδικό παρεκκλήσι της ενορίας, το οποίο έμεινε όρθιο συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι λόγω μικρού μεγέθους του παρεκκλησίου και υγειονομικών μέτρων στάθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη έξω στην ύπαιθρο υπομένοντας το ψύχος και την υγρασία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως αιτία χαράς τη στιγμή που η Υπεραγία Θεοτόκος γεύτηκε την υπέρτατη λύπη να δει τον Υιό της σταυρούμενο αδίκως και έχοντας επίγνωση ότι αυτό είναι το υπέρτατο έγκλημα της ανθρωπότητας. Αυτή την υπέρτατη λύπη την μετέτρεψε σε υπέρτατη χαρά η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας. Κατά παρόμοιο τρόπο είπε ο Σεβασμιώτατος ότι και ο δικός μας πόνος και η θλίψη μέσα από την καταστροφή πρέπει να γίνει δημιουργική δύναμη ώστε να μας πλημμυρίσει η χαρά ότι ξεπεράσαμε τις θλιβερές συνέπειες του σεισμού και να χαρούμε τον τόπο μας καλύτερα από ότι πρώτα. Ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ότι δεν θα εφησυχάσει αλλά θα αγωνίζεται τόσο με διαβήματα στους αρμοδίους όσο και με εκκλήσεις υπέρ των σεισμοπλήκτων περιοχών μας, να αγωνίζεται για την όσο πιο δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι κάτοικοι του χωριού εκδήλωσαν την αγάπη τους και τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο και κατέθεσαν τον πόθο τους να κτιστεί γρήγορα και καλύτερη η εκκλησιά τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Ακολουθία των Α´ Χαιρετισμών στο κατεστραμμένο Κουτσόχερο»:

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Υπεραγία Θεοτόκος με τη σιωπή Της ερμηνεύει τα Μυστήρια του Θεού
20 Μαρτίου: Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος
Εορτή Αγίων Αββάδων εν τη μονή του Αγίου Σάββα αναιρεθέντων
Φθιώτιδος Συμεών: Όσο πλησιάζει κανείς τον Θεό, αποκτά την αληθινή αυτογνωσία
Η Μητρόπολη Μόρφου υποδέχεται αύριο λείψανο του Αγίου Εφραίμ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο