Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Κορίνθου
http://www.imkorinthou.org/images/2019/ΣΕΒ/ΑΓ._ΚΩΝΝΟ_ΛΕΧΑΙΟ/DSC02055.jpg

Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λεχαίου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, 22 Απριλίου 2019, για να τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου, σύμφωνα με το αναρτηθέν πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο εκκλησίασμα, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να συμμετάσχει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στα μεγάλα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Επιπρόσθετα, με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και παίρνοντας εικόνες από την τελετή του γάμου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Νυμφίο Χριστό και στον μυστηριακό γάμο, που επιτελείται καθημερινά στην Εκκλησία μας, με την κάθε ψυχή, που προσέρχεται ταπεινά και επιθυμεί ως «μανικός εραστής» να βρίσκεται κάθε λεπτό και κάθε στιγμή δεμένη μαζί Του.

Τόνισε δε ότι, αν κάποιος με οποιοδήποτε τρόπο δώσει μια μάχη για να σώσει κάποιον άλλο τον μνημονεύουμε, τον βραβεύουμε και τον θεωρούμε δικαιότατα ως υπόδειγμα και ως ευεργέτη, πως όμως αντιμετωπίζουμε τον Νυμφίο της Εκκλησίας, που έδωσε το Τίμιο Αίμα του για να σώσει τον Άνθρωπο από την φθορά και τον θάνατο; Με αυτό το ρητορικό ερώτημα ολοκλήρωσε το εμπνευσμένο κήρυγμά του ευχόμενος στους πιστούς η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να τους φωτίζει και να τους χαρίζει υγεία τόσο σε αυτούς όσο και στις οικογένειές τους!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς
Εσπέρας Μεγάλης Δευτέρας στην Σπάρτη
Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νεκτάριο Λαμίας
Γιατί ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα;
Τι συμβολίζει η Πασχαλινή Λαμπάδα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο