Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Ανατολή του Νέου Έτους τιμήθηκε στην Ερμούπολη

Η Ανατολή του Νέου Έτους τιμήθηκε στην Ερμούπολη

Η Ανατολή του Νέου Έτους τιμήθηκε στην Ερμούπολη

Η Ανατολή του Νέου Έτους τιμήθηκε στην Ερμούπολη

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου και τη υποδοχή του νέου έτους, στην οποία παρέστησαν ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών κ. Πέτρος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Πολ. Πολυχρονάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο διατελέσας Δήμαρχος Ποσειδωνίας Σύρου κ. Μακρυωνίτης, ο Φρούραρχος Σύρου και Αξιωματικοί του Στρατού, εκπρόσωποι της Πολεμικής Ναυτικής Βάσης, ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σύρου, Αξιωματικοί του Στρατού, του Ναυτικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Εόρτιο Άγγελμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ επί τη εισόδω στο Νέο Έτος και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ιδιαίτερα σε ένα έκαστο των φορέων των τοπικών Εξουσιών και εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο κ. Πέτρο τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του Παπα Βενέδικτου 16ου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Δοξολογίας επί τω νέω έτει και ευχήθηκε εορτίως προς όλους και, μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROS TV1», ο οποίος αναμετέδιδε απ’ ευθείας την Ακολουθία, στον Κλήρο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως υγεία, πρόοδο, ειρήνη και ευημερία.

Τέλος, ψαλλομένων των Πρωτοχρονιάτικων Καλάντων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε στο εκκλησίασμα τη Βασιλόπιτα, δώρα και ευλογίες.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Ανατολή του Νέου Έτους τιμήθηκε στην Ερμούπολη»:

Πρώτη του νέου έτους 2023 στη Βέροια
Η Εκκλησία Κρήτης για την αθώωση των δύο κληρικών της Μητροπόλεως Κισάμου
Η πρώτη του Έτους στη Μητρόπολη Αιτωλίας
1 Ιανουαρίου: Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο