Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εξελέγη Επίσκοπος Ανδρούσης ο Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος

Εξελέγη Επίσκοπος Ανδρούσης ο Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος

Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος

Εξελέγη Επίσκοπος Ανδρούσης ο Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 Επίσκοπο Ανδρούσης τον αρχιμανδρίτη κ. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου εξέλεξαν τον κ. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο για την θέση του Επισκόπου Ανδρούσης με 71 ψήφους.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ανδρούσης θα χειροτονηθεί υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Βιογραφικό Σημείωμα του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ανδρούσης Kωνστάντιoς Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1960 στο Αλεποχώριον Ηλείας όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Φοίτησε στην εκκλησιαστική σχολή της Ξάνθης και στη συνέχεια ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετήσας ως υπαξιωματικός σε τεθωρακισμένη μονάδα του νομού Ξάνθης.

Στις 31 Μαρτίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναλαμβάνοντας και καθήκοντα επιμελητού στο Σταυρίδειο Μαθητικό Οικοτροφείο αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη 15η Σεπτεμβρίου 1991 χειροτοvείται Πρεσβύτερος λαμβάνοντας και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Κατόπιν τοποθετήθηκε εφημέριος Ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Σταυριδείου Μαθητικού Οικοτροφείου. Το 1992 διορίστηκε τακτικός Ιεροκήρυκας και Πνευματικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Το 2000 εξελέγη μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου Έβρου.

Πραγματοποίησε πλήθος ραδιοφωνικών εκπομπών σε τοπικούς περιφερειακούς σταθμούς του Έβρου, όπου αναλύθηκαν πνευματικά θέματα και προβληματισμοί των πιστών. Ακόμα συμμετείχε σε διάφορες τοπικές επιτροπές.

Τον Απρίλιο του 1993 μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρoύ Τιμοθέου, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής.

Το 1997 διορίστηκε υπεύθυνος της επιτροπής-ομάδος Αντιαιρετικού αγώνα και στα πλαίσια της δράσης της διοργάνωσε αντιαιρετικές εκδηλώσεις με ομιλίες και εκδόσεις εντύπων με σχετικό περιεχόμενο τόσο στη πόλη της Αλεξανδρούπολης όσο και στα χωριά εντός των ορίων της Μητροπόλεως.

Την 1η Μαρτίου του 2006 απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Kομoτηνής κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού και εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου.

Διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της εν λόγω Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και κατά την επταετή υπηρεσία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέλαβε διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε ραδιοφωνικές εκπομπές, συνέγραψε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, διετέλεσε υπεύθυνος νεότητος, των κατηχητικών σχολείων και ανέπτυξε φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο στην περιοχή της Ροδόπης της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έτος 2014 μετετέθη εις Αθήνας διορισθείς Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου διορίστηκε Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις