Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Τασμανία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Τασμανία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Τασμανία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Τασμανία

Το Σάββατο προ της Πεντηκοστής, 11 Ιουνίου, Σάββατο των Ψυχών, ξεκινά η ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στη νησιωτική Πολιτεία της Τασμανίας.

Την ημέρα αυτή, που είναι και η εορτή του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χόμπαρτ. Παρόντες θα είναι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Τασμανίας, και Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα της Ενορίας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα προεξάρχει της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χόμπαρτ. Στον ίδιο Ναό θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα στην αίθουσα Greek Hall προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χόμπαρτ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα χειροθετήσει σε Πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας, π. Δημήτριο Κατσή, και σε Αναγνώστη τον κ. Στέφανο Παπασταμάτη.

Θα ακολουθήσει το Ελληνικό Πανηγύρι, το οποίο διοργανώνει η Ενορία της Αγίας Τριάδος.

Τέλος, το Σάββατο, 18 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα μεταβεί στην ελληνορθόδοξη Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Launceston, όπου θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, Τρίτη 14 Ιουνίου έως και Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα έχει συναντήσεις με τις Πολιτειακές Αρχές, καθώς και με τους Αρχιεπισκόπους της Καθολικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας. Παράλληλα, θα συναντήσει πολλούς από τους ομογενείς, με τους οποίους θα συζητήσει για το μέλλον του Ελληνισμού στην Πολιτεία της Τασμανίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Τασμανία»:

10 Ιουνίου: Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
Πανήγυρις Αγίου Λουκά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης
Λείψανα Αγίου Γεωργίου και Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας
Η Εορτή της Αγίας Καλλιόπης στον Μόχλο Σητείας
Βανδάλισαν το Παρεκκλήσι στο λόφο της Αγίας Σιών

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο