Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστόφορο Παπανικολάου και τον Πρωτοπρ. Ιωάννη Παγώνη και με την παρουσία της Ευεργέτιδος του Ναού κας Ζαφειρίας Λαυρεντιάδη, του επί τιμή Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, της Αρχαιολόγου κας Μαρίας Ρώτα και πολλών πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, τηρούντων τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι πολλές φορές ευρισκόμεθα αντιμέτωποι με το δίλημμα να σιωπήσουμε ή να διακηρύξουμε την αλήθεια, με προσωπικό και ενίοτε βαρύ τίμημα.

«Σήμερα, ο Τίμιος Πρόδρομος”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “ο οποίος δεν σιώπησε, αλλά διακήρυξε την αλήθεια, ενώ γνώριζε ότι θα τιμωρηθεί, μας κληροδότησε διαχρονικό παράδειγμα πεπαρρησιασμένου λόγου και μας διδάσκει να φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τις αξίες, τα πιστεύω και τα ιδανικά μας και να μη τα εκχωρούμε σε κανένα!

Ευχαρίστησε τέλος τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Παπανικολάου, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οποία ανεμεταδόθη απ’ ευθείας από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1”, η Ευεργέτις του Ναού κα Ζαφειρία Λαυρεντιάδη απεκάλυψε αναμνηστική πλάκα για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, στην ολοκλήρωση της οποίας η ιδία καθοριστικά συνέβαλε και προς την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέδωσε την Ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, τελέσθηκε Μνημόσυνο των αοιδίμων Κτητόρων και Ευεργετών του Ναού Θεμιστοκλέους Πετροκόκκινου και Γεωργίου Βέλτσου, σήματα των οποίων περικοσμούν τον αύλειο χώρο του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου»:

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο Νυμφαγωγός του Νυμφίου
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως
Λαμπρός Εορτασμός Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Μητρόπολη Άρτης
Θεία Λειτουργία στη Βάλια Κάλντα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο