Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Σκέπη Εδέσσης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Σκέπη Εδέσσης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Σκέπη Εδέσσης
http://3.bp.blogspot.com/-XWJIzW2G1Fc/WzkitMOzRGI/AAAAAAAAMU0/
dzf8ySYHoJQAs_PBxS0k22fWfoQjuZGBgCK4BGAYYCw/s1600/wDSC_0384.JPG

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Σκέπη Εδέσσης

Με ιδιαίτερη λειτουργική λαμπρότητα και με την συμμετοχή τεσσάρων Αρχιερέων επιτελέσθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης, επί τη μνήμη των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των εν Ρώμη μαρτυρησάντων.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στο Μητροπολιτικό οίκημα, και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου, Σαφίτας κ. Δημητρίου και του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Μετείχε επίσης μεγάλος αριθμός κληρικών της πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως καθώς και πλήθους λαού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, ο οποίος εξήρε την χάρη και την αγάπη των αγίων Αναργύρων, οι οποίοι είχαν το χάρισμα να απαλλάσσουν τους ανθρώπους από τον πόνο. Κατά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων, του Τιμίου Ξύλου και των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων στην πόλη της Έδεσσας.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 1 Ιουλίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων κ. Στεφάνου, Σαφίτας κ. Δημητρίου και Εδέσσης κ. Ιωήλ. Κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος ομίλησε για το πάθος της καταθλίψεως, το οποίο βασανίζει πολλούς ανθρώπους.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο π.Υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης, βουλευτής Πέλλας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Σκέπη Εδέσσης»:

Καστοριάς: «Η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού είναι η σωτηρία μας»
Εγκατάσταση αδελφότητας στην Ιερά Μονή στον Πάρνωνα
Τα Χανιά υποδέχθηκαν αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου
Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Σητείας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις