Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας (ΦΩΤΟ)

Με αρχιερατική συγχοροστασία και συλλείτουργο εορτάστηκε η ετήσια πανήγυρις του υπό ανέγερσιν ιερού ναού Αγίας Βάσσης, της τοπικής αγίας, στην Έδεσσα.

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος με αφορμή την μαρτυρία της Αγίας ενώπιον των τότε αρχών, τόνισε ότι κάθε αρχή λαμβάνει την εξουσία από τον Θεό και Βασιλέα όλου του κόσμου. Γι᾿ αυτό δεν μπορεί να ενεργεί ποτέ αυτόνομα, αλλά οφείλει να ακολουθεί το θέλημα του Θεού. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι οι ιατροί και οι επιστήμονες εκ Θεού έχουν λάβει το δώρο της επιστήμης τους. Όταν δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στα ιατρικά θέματα και τα διάφορα προβλήματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Θεό και να σεβαστούν τα μέσα που χρησιμοποιεί πάντοτε η Εκκλησία.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοζάνης έθιξε το θέμα της ισοτιμίας των δύο φύλων. Μέγιστο δώρο για την γυναίκα είναι η μητρότητα. Όταν η γυναίκα περιφρονεί το δώρο αυτό, η ζημιές είναι μεγάλες και εμφανείς στα παιδιά της. Η αγία Βάσσα τίμησε τον Θεό, τίμησε και την ιδιότητά της ως μητέρα και γι᾿ αυτό αξιώθηκε να μαρτυρήσει για τον Χριστό όχι μόνον αυτή, αλλά και τα τρία τέκνα της.

Την πανηγυρική ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας κάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτής Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας (ΦΩΤΟ)»:

Μετά την Αγία Σοφία ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας
Εσπερινός στο ακριτικό χωριό Κύζαρι (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίου Φανουρίου στα Τρίκαλα
Εορτή Αγίου Θαδδαίου του Αποστόλου
Αγρυπνία Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Νέα Ιωνία Βόλου
Εγκαίνια του ανακαινισμένου Επισκοπείου και του Εικονοφυλακείου Ναούσης (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Κοσμά Αιτωλού στη Μητρόπολη Εδέσσης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο