Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)

Με επίκεντρο την πανέμορφη κωμόπολη της Όσσης, η οποία και ευρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Βερτίσκου, ξεκίνησαν το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2020, οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Παρότι η Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, τιμάται από την Εκκλησία μας την 28 Φεβρουαρίου, εδώ και περίπου δύο αιώνες υπάρχει η παράδοση από τους κατοίκους της κωμοπόλεως της Όσσης, οι οποίοι μη θέλοντας να στερηθούν την χαρά και την ευλογία της εορτής της συντοπίτισσας Αγίας τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι την επομένη των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου επέστρεφαν στις εργασίες τους στις μεγάλες πόλεις και ξαναγύριζαν στον τόπο τους κατά την διάρκεια του Πάσχα, έχουν καθιερώσει να την τιμούν και να την εορτάζουν την ακροτελεύτια ημέρα των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και της εορτής του Συνάξεως του Τιμίου και ενδόξου Ιωάννου του Προδρόμου, την 8η Ιανουαρίου κ. έ., με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο Ιερό Ναό της, εις τον οποίο και φυλάσσονται Σεπτά και Χαριτόβρυτα Λείψανά της.

Πλήθος πιστών και ευσεβών Χριστιανών προσήλθαν και εφέτος από πολλά σημεία της Μακεδονικής γης, για να λάβουν μέρος προσευχητικός στην Ιερά Λιτάνευση των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων και της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας που πραγματοποιήθηκε περιμετρικά της κωμοπόλεως και εν συνεχεία στο Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και συνχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγία Κυράννας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «ότι αν πέθανε σε μικρή ηλικία υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα. Διότι το Μεγαλείο της προσωπικότητας μετριέται με θαυμαστό μέγεθος της Αγωνιστικότητά Της, ενώ καταλήγοντας εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον επιχώριο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, για την ευγενική του πρόσκληση για παρευρίσκεται στην σημερινή πανήγυρι επί τη Ιερά Μνήμη της εξ της Όσσης του Λαγκαδά καταγομένης, Αγία Νεομάρτυρα Κυράννα.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)»:

Λαμπρά εόρτασε ο Άγιος Ιωάννης Χαλκίδος
Αγρυπνία Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Μητρόπολη Μεσογαίας
Εορτή Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου
Θάσος: Πυροβόλησαν εικόνες σε δύο Εκκλησάκια
Κυριακή προ των Φώτων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο