Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)
https://bit.ly/2G84Hna

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 19.30, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ωφεληθούμε από την εορτή του οσίου Παϊσίου.

Κατ᾿ αρχήν μας δίδεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε την ζωή του και μάλιστα από ανθρώπους που τον γνώρισαν οι ίδιοι προκειμένου να μάθουμε για τον ίδιο, τις πνευματικές υποθήκες του και να στηριχθούμε πνευματικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι ιερές εικόνες του αγίου ακόμη και το χώμα από τον τάφο του ή τα ενδύματά του μεταδίδουν την θεία χάρη και θαυματουργούν, όπως και στην περίπτωση των άλλων αγίων. Δεν αρκεί όμως η γνώση για την ζωή του Αγίου ή η προσκύνηση των ιερών εικόνων του και άλλων κειμηλίων. Χρειάζεται και η επίκληση των πρεσβειών του, δια των οποίων γινόταν και γίνονται μέχρι σήμερα πολλά θαύματα. Ο Άγιος «επειδή έζησε σε έναν αιώνα ακαταστασίας και απιστίας και αγωνίστηκε να διαφωτίσει τον λαό του Θεού, πήρε μεγάλο χάρισμα από τον Θεό», προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος. Γι᾿ αυτό και επεμβαίνει η χάρις του Θεού όταν τον επικαλούμεθα με πίστη. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του διηγούμενος προσωπική του εμπειρία από την θαυμαστή διορατική, διακριτική και διδακτική παρέμβαση του θεοπνεύστου Οσίου.

Στον Μ. Εσπερινό έλαβαν μέρος κληρικοί της πόλεως και της περιοχής ενώ παρέστησαν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης και Βασίλειος Βασιλειάδης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων. Μεγάλος αριθμός πιστών μετείχε στην ιερά ακολουθία, η οποία εξαιτίας του περιορισμένου χώρου του παρεκκλησίου τελέσθηκε στο προαύλιο του ιερού ναού.

Στην συνέχεια τελέσθηκε Αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσιο, ενώ το πρωί της εορτής (12/7) θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον κυρίως ενοριακό ναό του Αγ. Γεωργίου.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού τίθενται σε προσκύνηση ιερά κειμήλια του Οσίου.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Παϊσίου στη Μονή Θεοτοκιού Άρτης
Θεμελίωση ναού Οσίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου
Μητρόπολη Κίτρους: «Φιλοξενία Αγάπης» για παιδιά και νέους από ομόδοξες χώρες

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις