Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές οι αλλαγές του πρώην Υπουργού κ. Νίκου Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η Απόφαση αυτή προήρθε ύστερα από προσφυγή στο ΣτΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του Μητροπολίτου αυτής κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, θρησκευτικού φορείς και γονείς κλπ όπου ζητούσαν να ακυρωθούν οι αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών διότι οι αλλαγές αυτές είναι αντίθετες στο «από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξο χαρακτήρα», στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι αλλαγές «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση». Οι αλλαγές στις οποίες επήλθε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στις 7/9/2016 στις τάξεις Γ´ και ΣΤ´ του Δημοτικού καθώς και του Γυμνασίου θεωρήθηκαν αντισυνταγματικές και είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Στε σε έκτακτη συνεδρίαση της την Τρίτη 20/3/2018 δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 660/2018 απόφαση της, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο. Στην απόφαση της ακυρώνει όλες τις αλλαγές που επέφερε η υπουργική απόφαση της 7/9/2016. Στην απόφαση αυτή του ΣτΕ δεν αναφέρεται για τις αλλαγές του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο, καθώς εκκρεμεί για αυτό το θέμα άλλη αίτηση ακύρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ για την διδασκαλία του Μαθήματος των Θρησκευτικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων».

Σχετικά άρθρα με «ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά»:

Αρχιεπίσκοπος: «Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν την συνεργασία τους»
Νέος Ηγούμενος στην Ιστορική Ιερά Μονή Αντινίτσης
Ο π. Καλλίνικος Μονής Διονυσίου εν Ολύμπω στη Θεσσαλονίκη

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο