Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Άχραντα Πάθη στη Μητρόπολη Κισάμου

Τα Άχραντα Πάθη στη Μητρόπολη Κισάμου

Τα Άχραντα Πάθη στη Μητρόπολη Κισάμου
http://www.imks.gr/images/phocagallery/18_axranta/thumbs/phoca_thumb_l_img_3170.jpg

Τα Άχραντα Πάθη στη Μητρόπολη Κισάμου

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου είχε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί έναν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό, τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας, τα οποία φυλάσσονται εις την Ι. Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Τα Άχραντα Πάθη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής, Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος, τη ευχή και ευλογία του Ποιμενάρχου του κ. Αμβροσίου.

Η επίσημος υποδοχή έγινε το εσπέρας της παραμονής της εορτής του Ευαγγελισμού εις την Παλαιόχωρα της Επαρχίας Σελίνου, με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο να υποδέχεται τα Άχραντα Πάθη και, λιτανευτικά, να μεταφέρονται εις τον εορτάζοντα Ι.Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Παλαιόχωρας όπου και τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τα Άχραντα Πάθη μεταφέρθηκαν εις την Επαρχία Κισάμου και εις τον, επίσης, εορτάζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου και εκεί τα υποδέχτηκε ο Επίσκοπος μας και ακολούθησε ο μεθέορτος Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον Καθηγούμενο κ. Καλλίνικο, ευχαριστώντας τον δια «τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό που κόμισε προς ευλογία και αγιασμό», ως επίσης και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο δια την ευλογητική άδεια, σημειώνοντας: «Σε εποχές όπου η ανθρωπότητα συνεχίζει να ανεβάζει τον Χριστό επί του Σταυρού, κάποιοι δε ως οι Ρωμαίοι της εποχής εκείνης ζητούν από τον Χριστό να κατέβει από τον Σταυρό ως απόδειξη της Θεότητας Του, η ευλογία των Αχράντων Παθών και η ευλογητική παρουσία τους ανάμεσα μας, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η Σταυρωμένη αγάπη είναι αυτή που νικά το μίσος, το πάθος, την κακία και δυσοσμία του κόσμου, υπερβαίνει και νικά τον θάνατο και χαρίζει «ζωή χαρισάμενο», κατέληξε ο Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος.

Στην ομιλία του ο Καθηγούμενος κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο δια την πρόσκληση, αναφέρθηκε εις την εορτή του Ευαγγελισμού, εις τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες της ζωής, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση εις την ευχαριστιακή κοινότητα. «Η αγάπη του Χριστού κορυφώνεται στην Θεία Κοινωνία», σημείωσε καταλήγοντας: «Από το πώς προετοιμαζόμαστε για την Θεία Κοινωνία, φαίνεται και το τι πιστεύουμε για την Θεία Κοινωνία».

Συγκινητική η προσέλευση δεκάδων-εκατοντάδων πιστών απ΄ όλο τον Νομό Χανίων που το διήμερο αυτό κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς που φιλοξένησαν τα Άχραντα Πάθη και υπομονετικά επί ώρα πολύ ανέμεναν δια να τα προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία και χάρη των. Την κυριώνυμο ημέρα ο Επίσκοπος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, τέλεσε Τρισάγιο εις το μνημείο πεσόντων και παρακολούθησε την παρέλαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Τα Άχραντα Πάθη στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Δημητριάδος: «Στις αρχές πίστεως και ελευθερίας θεμελιώθηκε το Ελληνικό Κράτος»
Η 25η Μαρτίου στην ημικατεχόμενη Λευκωσία
Διδυμοτείχου: Ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαρκής
Ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Πατρών
Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Βεροίας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις