Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/30304419867/
in/album-72157672211050327/

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Συνεκλήθη, το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Β΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, απηύθυνε προς τους κληρικούς πατρικές παραινέσεις, τονίζοντας την μοναδικότητα του κάθε προσώπου και τη σημασία της πνευματικής φροντίδας της ψυχής, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, ο Θεός δεν μας έπλασε για μία απλή βιολογική ζωή, αλλά μας δημιούργησε χαρίζοντας μας κάτι το αθάνατο και το αιώνιο.

Στο δεύτερο μέρος ο Σεβασμιώτατος, συζήτησε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας καθώς επίσης έγινε και η ενημέρωση για τις εορτίες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επ΄ ευκαιρία του διπλού εορτασμού της περιοχής στις 27 Οκτωβρίου, της εορτής του συμπολιούχου Αγίου Νέστωρος και των Ελευθερίων της Πόλεως, ενώ ανακοινώθηκε η επανέναρξη των μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των κληρικών και η συνέχιση των εγγραφών που αφορούν τα τμήματα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών που λειτουργούν σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος γύρω από θέματα που θίχτηκαν, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Συνάξεως ακολούθησε γεύμα που παρετέθη προς όλους τους παρευρισκομένους, εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, ενώ διενεμήθη προς όλους οι δύο τελευταίοι τόμοι της εκδόσεως του Ελλογιμωτάτου Καθηγητή κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, «Βυζαντινά Αγιολογικά Κείμενα» “Αναχωρητές Άγιοι” και “Βίος-Πολιτεία-Λόγοι Αγίου Θεοδώρου Στουδίτου”», τον οποίο και προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, καθώς επίσης και έντυπο υλικό πνευματικής φύσεως, των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαγκαδά»:

Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος (ΦΩΤΟ)
Αγιασμός στο Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας στην Ι.Μ. Δημητριάδος
Η Κύπρος υποδέχτηκε Λείψανα Αγίας Ελισάβετ της Πριγκιπίσσης


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις