Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στον ευλογημένο, ιερό και ιστορικό τόπο της Μονής Δαμάστας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Άπαντες οι Ιερείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και προσήλθαν στο Μοναστήρι, όπου είχαν μία ουσιαστική, γόνιμη και πολύωρη σύσκεψη μετά του Σεβασμιωτάτου και του αγίου Πρωτοσύγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος παρά την δυσκολία, την οποία αντιμετώπισε κατά την μετάβασή του στην Ιερά Μονή, λόγω σοβαρής βλάβης του αυτοκινήτου, η οποία προκλήθηκε καθ’ οδόν, λόγω και των πολλών χιλιομέτρων όπου διανύει, περιερχόμενος απ’ άκρου εις άκρον την Ιερά Μητρόπολη, κατέφθασε στην ώρα του.

Στην είσοδο της Μονής τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιωάννα, η Ιατρός και η περί αυτήν Ιερά δεκαπενταμελής Αδελφότητα, οι οποίες με πολύ αγάπη καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εκφράζοντας την χαρά τους, για την αγιαστική παρουσία Του στην Μονή, τόσο του Ιδίου, όσο και των αγίων Πατέρων, μία παρουσία, η οποία δίδει δύναμη και θάρρος στον αγώνα της νηστείας και της προσευχής την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος με περισσή ευλάβεια εισήλθε εντός του Καθολικού, ταπεινός προσκυνητής της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας και ετέλεσε σύντομη δοξολογική δέηση, υπέρ υγείας και καταστάσεως της αγίας Γεροντίσσης, των Μοναζουσών και όλων των Πατέρων.

Ακολούθως στο Αρχονταρίκι της Μονής, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς, για διάφορες επικείμενες εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προσεχές μέλλον, καθώς και για διάφορα επίκαιρα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άπαντες οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης π. Δημήτριο Ντάλλα, εξέθεσαν ο καθένας ξεχωριστά τις απόψεις τους και ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για θέματα, προσωπικά, οικογενειακά και ενοριακά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε την αγία Καθηγουμένη για την ζεστή και γεμάτη αγάπη φιλοξενία της Αδελφότητος, καθώς και όλους τους Ιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην Σύναξη και ιδιαίτερα για την ουσιαστική τους συμμετοχή, συνεργασία και επικοινωνία, ευχόμενος, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου, καλή δύναμη στην Ιερατική τους προσφορά και διακονία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος»:

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Αλεξανδρούπολη
Λαρίσης Ιερώνυμος: Να καταφύγουν όλοι στο πετραχήλι του Πνευματικού
Χαιρετισμοί για τους εργαζομένους στα Ιωάννινα
6 Μαρτίου: Α´ Χαιρετισμοί της Παναγίας
Εορτή Αγίων Σαράντα δυο Μαρτύρων από το Αμόριο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις