Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τις ποιμαντικές επισκέψεις του στις ενορίες της Ορεστιάδος, κατά την περίοδο του Τριωδίου, την Κυριακή της Απόκρεω, 7η του μηνός Μαρτίου ε.έ., ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης και μίλησε επίκαιρα με αφορμή την ευαγγελική περικοπή περί της Μελλούσης Κρίσεως, ειπών, μεταξύ άλλων·

«…Ο Θεάνθρωπος έρχεται και πάλι στον κόσμο συνοδευόμενος από τις αγγελικές δυνάμεις, για να καθίσει στο θρόνο της δόξας Του. Αυτός ο θρόνος του Χριστού είναι η Αγία Του Εκκλησία. Ο θρόνος της δόξας του Χριστού είναι συγκεκριμένα ο Τίμιος Σταυρός Του. Γι’ αυτό ο Εσταυρωμένος πάνω στο Σταυρό επιγράφεται ως «ο Βασιλεύς της δόξης», διότι ο Σταυρός είναι ο θρόνος της δόξας του Χριστού. Αφού ο Σταυρός είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας και ταυτόχρονα ο θρόνος του Εσταυρωμένου, έτσι και ολόκληρη η Εκκλησία αποτελεί το θρόνο της μεγαλοσύνης και της παρουσίας του Χριστού. Και ο Σταυρός, που είναι αγάπη και προσφορά θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού.

»Ασφαλώς η εξαγγελία της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου είναι πρόξενος χαράς και ελπίδος. Ό,τι ζούμε και μας βασανίζει σ’αυτό τον κόσμο ξέρουμε πλέον πως είναι πρόσκαιρο. Οι αρρώστιες, οι πειρασμοί, ακόμη και ο θάνατος δεν έρχονται ως μόνιμοι σύντροφοί μας. Έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι οι επιλογές της αγάπης μας. Όσο ζούμε και προφθάνουμε ας αγαπήσουμε, λοιπόν, με δύναμη και ειλικρίνεια το διπλανό μας και κυρίως τους ελαχίστους αδελφούς μας. Η αγάπη μας, μάλιστα αυτή προς τους πιο ασήμαντους, είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει για εμάς τον Παράδεισο. Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού για να βρεθούμε μόνιμα μαζί με το Χριστό στο θρόνο της δόξας Του, όπου η χαρά θα είναι απεριόριστη και η κοινωνία με το Θεό και τους αδελφούς μας ανεμπόδιστη».

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες τέσσερις νεαρούς μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Παραρτήματος Ορεστιάδος, που διακονούν στο αναλόγιο της ενορίας και με την ευκαιρία εξήρε το ενδιαφέρον των νέων για την βυζαντινή μουσική και τους επήνεσε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρωτοψάλτη Μαργαρίτη Αστεριάδη για την αρμονική συνεργασία τους προς πνευματική ωφέλεια των πιστών και αναβάθμιση της ενορίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η αγάπη μας προς όλους θα γίνει το κριτήριο της δικαιοσύνης του Θεού»:

Φθιώτιδος Συμεών: Η εν Χριστώ αγάπη κόντρα στην αγαπολογία και την τρομολαγνεία
Τρίμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα;
Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κυδωνίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο