Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Πρόδρομος είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Πρόδρομος είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Πρόδρομος είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Πρόδρομος είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών

Την Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τίμησε και φέτος ιεροπρεπώς η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, ημέρα κατά την οποία πανηγύρισαν τέσσερις από τις γυναικείες Ιερές Μονές και πολλοί Ναοί της επαρχίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου τον πλαισίωσαν Κληρικοί της εκεί επαρχίας και πλήθος προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Πρόδρομος «υπήρξε και είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών, διακριθείς για την μοναδική απλότητα και ταπείνωσή του και την διακήρυξη της αλήθειας. Και σήμερα ο Μοναχισμός στον τόπο μας έχει μια Προδρομική αποστολή, αφού, όταν βιώνεται ορθά, δείχνει σε όλους μας τί σημαίνει καθαρότητα και αφιέρωση. Γίνεται, όμως, υπόδειγμα και για όσους επιλέγουν τον έγγαμο βίο, χαρακτηριστικά του οποίου πρέπει να είναι η πιστότητα και η εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους που συνδέονται μεταξύ τους, για να ακολουθήσουν μία πορεία αγάπης, ενότητας, προσφοράς και θυσίας στη ζωή τους. Ο Μοναχισμός είναι πρότυπο λιτότητας και αυτάρκειας και για την οικογενειακή ζωή. Δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από την υπέρβαση του «εγώ» και την βίωση της ενότητας, μάλιστα, στην δύσκολη εποχή μας, όπου πρέπει να μάθουμε τί είναι το αναγκαίο και περιττό. Ο υπέρ καταναλωτισμός μας οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα, ενώ έχουμε ανάγκη από την ουσία, για να συγκροτήσουμε μια κοινωνία ενότητας, δικαιοσύνης και αλήθειας. Ο Πρόδρομος καυτηρίασε την διαφθορά, που δυστυχώς, παρατηρείται και στην εποχή μας. Όμως, υπάρχει η Εκκλησία και η Ορθόδοξη πίστη μας, με την οποία δίνουμε μαρτυρία αντίστασης στην διαφθορά, στην υπέρ κατανάλωση και σε ό,τι επιχειρεί να μας διχάσει. Όσο κι αν περισσεύει η αμαρτία, υπέρ περισσεύει η Χάρις, γεγονός που βιώνουμε πληθωρικά στην Τοπική μας Εκκλησία. Απόδειξη, η αναγέννηση των Μονών στον τόπο μας, που γίνεται λόγος ελπίδας για όλους. Γι’ αυτό, πρέπει οι Μοναχοί μας να συνεχίζουν να είναι υπόδειγμα ζωής, προσευχής και απλότητας».

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού και πλήθους προσκυνητών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Πρόδρομος είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών»:

Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου Ιεροθέου Β
Η μνήμη του πολιούχου της Ξάνθης
Πανήγυρις Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων
30 Αυγούστου: Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος ο νέος, Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο