Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα

Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα

Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα

Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα

Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και με δάκρυα Τον ζητώ. Πως να μη Σε ζητώ; Εσύ με ζήτησες πρώτος και μου έδωσες να γευθώ τη γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος, και η ψυχή μου Σε αγάπησε έως τέλους.

Βλέπεις, Κύριε, τη λύπη και τα δάκρυα μου… Αν δεν με προσείλκυες με την αγάπη σου, δεν θα σε ζητούσα όπως Σε ζητώ. Αλλά το Πνεύμα σου το Άγιο μου έδωσε το χάρισμα να Σε γνωρίσω και χαίρεται η ψυχή μου, γιατί Εσύ είσαι ο Θεός μου και ο Κύριος μου και Σε διψώ μέχρι δακρύων.

Ο Κύριος είναι ελεήμων, αυτό το γνωρίζει η ψυχή μου, αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι υπερβολικά πράος και ταπεινός, και όταν Τον δει η ψυχή, τότε αλλάζει και γεμίζει αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον και γίνεται και η ίδια πράη και ταπεινή. Αλλ’ αν χάσει ο άνθρωπος τη χάρη αυτή, τότε θα κλαίει σαν τον Αδάμ μετά την έξωσή του από τον παράδεισο. Οδυρόταν ο Αδάμ και όλη η έρημος άκουγε τους στεναγμούς του, έχυνε δάκρυα πικρά από τη θλίψη για πολλά χρόνια.

Έτσι και η ψυχή που γνώρισε τη χάρη του Θεού και ύστερα την έχασε, πονά για τον Θεό και λέει: «Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα».

Κύριε, όπως Εσύ ο ίδιος προσευχόσουν για τους εχθρούς, έτσι δίδαξε κι εμάς με το Άγιο Σου Πνεύμα να αγαπούμε τους εχθρούς.

Κύριε, όλοι οι λαοί είναι έργο των χειρών σου. Απομάκρυνε τους από την έχθρα και το μίσος και δώσε τους μετάνοια, για να γνωρίσουν όλοι την αγάπη Σου.

Κύριε, Εσύ μας έδωσες την εντολή να αγαπάμε τους εχθρούς, αλλ’ αυτό ξεπερνά την αμαρτωλότητά μας, αν δεν είναι μαζί μας η χάρη Σου.

Κύριε, σκόρπισε τη χάρη Σου στη γη. Δώσε σε όλους τους λαούς της γης να γευθούν την αγάπη Σου, να μάθουν ότι Εσύ μας αγαπάς σαν μητέρα και ακόμη περισσότερο. Γιατί είναι δυνατόν και η μητέρα να ξεχάσει το παιδί της, αλλά Εσύ ποτέ, γιατί αγαπάς άπειρα το πλάσμα Σου και η αγάπη δεν μπορεί να λησμονήσει.

Ελεήμον Κύριε, σώσε με τον πλούτο του ελέους σου όλους τους λαούς.

Πόση χαρά για μας! Ο Κύριος όχι μόνο συγχωρεί τα αμαρτήματα μας, αλλά και δίνει στην ψυχή να Τον γνωρίσει, αρκεί μόνο ταπεινωθεί. Και ο τελευταίος φτωχός μπορεί να ταπεινωθεί και να γνωρίσει τον Θεό με το Άγιο Πνεύμα. Δεν είναι απαραίτητα ούτε χρήματα ούτε τίτλοι, για να γνωρίσει κάποιος τον Θεό, αλλά μόνο η ταπείνωση. Ο Κύριος παρέχεται δωρεάν μόνο χάρη στο έλεος Του. Πριν δεν το γνώριζα, αλλά τώρα βλέπω ολοφάνερα κάθε ημέρα και κάθε ώρα, το έλεος του Θεού. Ο Θεός χαρίζει ειρήνη ακόμα και την ώρα του ύπνου, και χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει ειρήνη στην ψυχή.

Κύριε Ελεήμον, δίδαξέ μας όλους με το Πνεύμα Σου το Άγιο να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα σου, ώστε όλοι εμείς εν τω Φωτί σου να γνωρίσουμε Εσένα τον αληθινό Θεό, γιατί χωρίς το Φως Σου δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πλήρωμα της αγάπης Σου. Φώτισέ μας με τη χάρη σου, και αυτή θα θερμάνει τις καρδιές μας, για να Σε αγαπούμε.

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Χειροποίητα Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Μοναστήρια μας

Ολα τα Αγιορειτικα εργοχειρα εδω

Σχετικά άρθρα με «Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και Τον αναζητώ με δάκρυα»:

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Για την εξομολόγηση και την πνευματική ζωή
Γιατί υπάρχουν οι θλίψεις στη ζωή μας;
Φοβάται άραγε ο διάβολος το λιβάνι;
Πως μπορεί να αποκτήσει κανείς αρετή;
Για να έχουμε ελπίδες αιωνίου ζωής…

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο