Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας, στον οποίο φυλάσσεται το άφθιτο λείψανο του Αγίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, κατά την οποία ετελέσθη και η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Αρχιδιακόνου Χριστόδουλου Τριαντάφυλλου, με τη συμμετοχή πληθύος Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Κέρκυρα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, και την παρουσία του Βουλευτού Κερκύρας κ. Στεφ. Γκίκα, της Δημάρχου Κερκύρας κας Μερόπης Υδραίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Μεταλληνού, και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών.

Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο οποίος προηγουμένως στο χειροτονητήριο λόγο του είχε αναφερθεί στην προστασία των Αγίων Αλεξάνδρου, Σπυρίδωνος και Χριστοδούλου, που εδέχθη στη ζωή του, και είχε εκζητήσει την προστασία της Παναγίας στη διακονία του , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, εκτός των άλλων, του επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να λησμονεί την διά βίου και με ταπείνωση μαθητεία καθ’ όλη την ιερατική του διακονία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, κατά παράκληση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, χειροθέτησε τον νέο Πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη, προς τον οποίο ευχήθηκε καλλίκαρπο διακονία και να έχει πάντοτε Αγγέλους συλλειτουργούντας.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την πρόσκλησή του και, επί τη συμπληρώσει εικοσαετούς Αρχιερατείας του, τον συνεχάρη εγκαρδίως, του ευχήθηκε αδελφικώς πολυχρόνιο υγεία, ώστε να κατακοσμεί με το ήθος και τις διέπουσες αυτόν αρετές την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάλεσε τον πιστό Λαό της Κερκύρας να σέβεται, να αγαπά και να στηρίζει τον Ποιμενάρχη του.

Ακολούθως, επί τη προλαβούση εορτή του Οσίου Χριστοδούλου, τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει απόψε στη Μύκονο και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στην Χώρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας»:

Η Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα
Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης
Ο εορτασμός του Αγίου Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ
22 Οκτωβρίου: Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος
21 Οκτωβρίου: Άγιος Ιλαρίων ο Μέγας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο