Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Κατά την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου καθώς και των παρεκκλησίων των Αγίων Αναστασίου του Πέρσου και Σεραφείμ του εν Δομβώ.

Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης αναιρεθέντων και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της περιοχής, με πρώτο τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αναστάσιο Τραϊφόρο καθώς και τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Χαράλαμπο Θεοδώση – Υπεύθυνο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το πέρας της αρτοκλασίας χειροθέτησε τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Παύλο Καρανικόλα σε αναγνώστη και κατόπιν κήρυξε το Θείο λόγο, αναφερόμενος στις φάσεις ανεγέρσεως του Ιερού Ναού και εξηγώντας λεπτομερώς την αξία και την θεολογική σημασία των Ιερών Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους, με πρώτο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη, ο οποίος είχε τη γενική επιμέλεια των (34) τριακοστών τετάρτων Ιερών Εγκαινίων υποβοηθούμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τους κ.κ. Γεώργιο Κουκούτση (οδηγό του Σεβασμιωτάτου) και Γεώργιο Αθανασόπουλο. Προ της Απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να φτάσει ο Ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου στην σημερινή ημέρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου»:

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς
Η Εορτή του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα Ονομαστήρια του Σπάρτης Ευσταθίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο