Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 αποτελεί μεγάλη ευλογία τόσο για την περιοχή του Ωρωπού και τους Μικρασιατικής καταγωγής κατοίκους της, όσο και για όλη την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, καθώς έλαβαν χώρα τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσσου (της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων Ωρωπού), τοπικού Αγίου της Μητροπόλεως. Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε η Κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων στην προς Εγκαινιασμόν Αγία Τράπεζα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και κατόπιν Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συγχοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου και τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Πεύκης – Μεταμορφώσεως και Εκάλης – Νέας Ερυθραίας και ιερέων της περιοχής. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, ομίλησε αναφορικά με την θεολογική σημασία και το τυπικό της τελετής των Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατικός Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εν συνεχεία η Τελετή των Εγκαινίων και η πρώτη Θεία Λειτουργία επί της νεοεγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένων από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αρχιμανδρίτου Μωυσέως, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κηφισιάς,Ωρωπού και ιερέων της περιοχής. Την ώρα του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη. Προ της Απολύσεως ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις Υπέρ Αναπαύσεως του εμπνευστού και πρωτεργάτου της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προικονήσσου, μακαριστού Προηγουμένου της Ι.Μ. Παρακλήτου Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Σακκά.

Την επιμέλεια των τριακοστών ένατων (39) Εγκαινίων είχαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης, π. Αθανάσιος Ντέτσικας, π. Ιάκωβος Χρόνης και οι κ.κ. Γεώργιος Κουκούτσης και Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Προικοννήσου Νέων Παλατίων Ωρωπού»:

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται… όσο χρειάζεται
Ο Ιατρικός Όμιλος Αθηνών στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
18 Σεπτεμβρίου: Άγιος Ευμένιος ο θαυματουργός Επίσκοπος Γορτύνης
Άρτης Καλλίνικος: Ζωή είναι ο Χριστός και όχι η απλή επιβίωση

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο