Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου στο Παλαιομέτοχο

Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου στο Παλαιομέτοχο

Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου στο Παλαιομέτοχο

Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου στο Παλαιομέτοχο

Με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ετέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2021 έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου, τα οποίο τοποθετήθηκε προς προσκύνηση των πιστών και ακολούθησε ο Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το πρωΐ του Σαββάτου, 4 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευπρέπεια.

Ο Πανιερώτατος λιτάνευσε τα ιερά λείψανα τρεις φορές γύρω από το Παρεκκλήσιο, και στη συνέχεια ακολούθησε το τελετουργικό της εισόδου σε αυτόν, τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης με τα στάδια που έχει της τοποθέτησης των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και των Μεγαλομαρτύρων γυναικών Μαρίνης και Ειρήνης στο “φυτό” της Αγίας Τραπέζης, της σφράγισής του με κηρομαστίχη, της έκπλυσης της Αγίας Τραπέζης με ζεστό νερό, σαπούνια και σφουγγάρια και το σκούπισμά της, το μύρωμα με Άγιο Μύρο, η ένδυσης με το κατασάρκιο επάνω στο οποίο ενεγράφη η ημερομηνία των εγκαινίων και υπογράφηκε από τον Πανιερώτατο, και με τα λευκά άμφια των εγκαινίων, το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης και τον καθαγιασμό του Παρεκκλησίου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Θεοτόκης Φαίδωνος και Δημητριανός Πέτσας, ο Οικονόμος Αγησίλαος Φιλή και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Τελετάρχης των εγκαινίων ήταν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καϊμακλιώτης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαίας, ευχαρίστησε τον κτήτορα του Παρεκκλησίου κ. Κυριάκο, τονίζοντας ο Θεός να του χαρίζει υγεία σ’ αυτόν και την οικογένεια του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου στο Παλαιομέτοχο»:

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης Μάνης
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα άμεσα σωστικά έργα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεραΐδας Στυλίδος
Με λιτή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Εν Χώναις Θαύμα στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο