Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα

Τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα

Τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα

Τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέoυ Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα με την υψηλή παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη, ενώ παρέστησαν πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες του τόπου.

Το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση αρχιτεκτονικών με κεντρικό έκθεμα το αναταγμένο τμήμα του ανακτόρου, την έκθεση γλυπτών, την κεντρική έκθεση «Αιγών μνήμη», την περιοδική έκθεση «Οικουμένης Αντίδωρον» που γίνεται σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και τον συλλέκτη Θεόδωρο Αραβάνη και την εικαστική έκθεση «Ύλης μνήμη» με έργα του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παρουσίαση στο μουσείο των Αιγών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα»:

Πειραιώς Σεραφείμ: Ήλθε ο Κύριος για να μείνει μαζί μας για πάντα αρκεί εμείς να το θελήσουμε
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στον Καθεδρικό του Λονδίνου
Υποδοχή Αντιγράφου Ιεράς Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στην Πηνειάδα Τρικάλων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο