Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία Γερόντισσας Φανουρίας Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου

Εκδημία Γερόντισσας Φανουρίας Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου

Εκδημία Γερόντισσας Φανουρίας Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου

Εκδημία Γερόντισσας Φανουρίας Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 83 ετών και κατόπιν πολυμήνου ασθενείας, συνεπείᾳ του κορωνοϊού, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου, Γερόντισσα Φανουρία.

Η αείμνηστη, κατά κόσμον Καλλιόπη Δημοπούλου, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939. Η καταγωγή της ήταν από το νησί της Χίου και υπήρξε εκ μητρός συγγενής του Οσίου Ανθίμου Βαγιάνου (†1960).

Προσήλθε στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης το 1961 και υπετάγη στην κτιτόρισσα και πρώτη Ηγουμένη, Γερόντισσα Ματρώνα Κουντάκη. Αργότερα, εκάρη μοναχή υπό του πνευματικού πατρός της Μονής, μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Πολυκάρπου Λιώση (†1996).

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως ηγουμενοσύμβουλος, συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην υπαγωγή της Μονής στην Ιερά Μητρόπολή μας, όσο και στην εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής. Μετά την εκδημία της μακαριστής Γεροντίσσης Νυμφοδώρας, τον Δεκέμβριο του 2014, ορίσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καθηγουμένη της Μονής.

Κύριο χαρακτηριστικό της ζωής της υπήρξε η έκφραση της φιλανθρωπίας προς κάθε αναξιοπαθούντα που προσέτρεχε στη Μονή. Επίσης η διακονία της χαρακτηρίστηκε από το άνοιγμα της πνευματικής της αγκαλιάς προς μοναχές προερχόμενες από την ομόδοξη Ρουμανία.

Η εξόδιος ακολουθία της μεταστάσης τελέστηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Καθολικό της Μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Νοτίου Βεσσαραβίας (Πατριαρχείου Ρουμανίας) κ. Βενιαμίν και με τη συμμετοχή κληρικών και μοναζουσών τόσο από τη Μητρόπολή μας, όσο και από την Ρουμανία.

Ακολούθως, το σκήνωμα της μακαριστής ενταφιάστηκε στον τάφο των ηγουμενισσών, εντός του περιβόλου της Μονής.

Ας έχουμε την ευχή της!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία Γερόντισσας Φανουρίας Ηγουμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά Κορωπίου»:

Ψυχοσάββατο στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρα Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου
Αγρυπνία Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στα Τρίκαλα
Ψυχοσάββατο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
27 Φεβρουαρίου: Κυριακή της Απόκρεω

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο