Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου

Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου

Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου

Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αισθήματα θλίψεως πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του εκ Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας καταγομένου, Μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου.

Ο Μακαριστός ήταν Αρχιερεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπηρετούσε ως Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυβοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο Ιερός Κλήρος και ο Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την εκδημία του και προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός θα συμμετάσχει στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεσθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00’, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.

Στις 14:00’ το μεσημέρι στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος του αοιδίμου Ιεράρχου και θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση εντός του Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής και των τοπικών αρχών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο Θέρμου, όπου θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές στο αξίωμά του.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ευκαρπίας κυρός Ιερόθεος (κατά κόσμον Ιωάννης Ζαχαρής) γεννήθηκε στο Θέρμο της Επαρχίας Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και στη συνέχεια Σχολάρχης της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Το 2012 διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης. Στις 5 Μαρτίου 2017 στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως χειροτονήθηκε Τιτουλάριος Επίσκοπος Ευκαρπίας, Βοηθός της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ωφέλιμα βιβλία για την κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου»:

11 Μαρτίου: Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
11 Μαρτίου: Αγία Θεοδώρα η βασίλισσα της Άρτας
Η Κυριακή της Απόκρεω στο Μεσολόγγι
Αυστραλίας Μακάριος: Τα πάντα οφείλουμε στη Μητέρα Εκκλησία και στον Πατριάρχη μας
Κυριακή της Απόκρεω στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο