Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την Τρίτη το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Συνοδικός Εσπερινός με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΣΤ’ Κορίνθου Παύλεια 2022». Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού μίλησε ο Συνοδικός Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ορίσθηκε και συμμετείχε και στην Θεία Λειτουργία της 29ης Ιουνίου.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Στον Εσπερινό μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου της οδού Ψαρρών, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου. Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρέστησαν Αρχιερείς, εκπρόσωποι των κατά τόπους ορθοδόξων εκκλησιών, της Πολιτείας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί

Ομοίως εόρτασαν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες, από τις οποίες πέρασε και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου»:

30 Ιουνίου: Σύναξη Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
Μάνης Χρυσόστομος: Το Βυζάντιο έκτισε ναούς για την λατρεία του Θεού
Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο
Αργολίδος Νεκτάριος: Θαύματα και θαυματοποιοί
Άρτης Καλλίνικος: Κορυφαίος καθίσταμαι ανηφορίζοντας για τον Γολγοθά

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο