Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο ιερέας Χρήστος Ζήσης

Εκοιμήθη ο ιερέας Χρήστος Ζήσης

Εκοιμήθη ο ιερέας Χρήστος Ζήσης

Εκοιμήθη ο ιερέας Χρήστος Ζήσης

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου εξεδήμησε εις Κύριον ο ιερεύς π. Χρήστος Ζήσης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχαγγέλου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ιερέων, των μελών της οικογένειάς του, φίλων, γνωστών και συγχωριανών του.

Ο π. Χρήστος Ζήσης είχε χειροτονηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2020 Διάκονος και την επομένη στις 13 Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος.v

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Άλγος οξύ και οδύνη βαθειά πλημμυρίζουν τις καρδιές όλων, για την οδυνηρή και απρόσμενη απώλεια του εκλεκτού αδελφού και συλλειτουργού π. Χρήστου. Μετέστη από τον κόσμο αυτόν τον μάταιο στους ουρανούς, όπου κατά τον λόγο της Αποκαλύψεως τον αναμένει «ὁ στέφανος τῆς ζωῆς». Και εκεί θα παραμείνει προσδοκώντας την Ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή, στην οποία θα εξεγερθεί, σαν από ύπνο, αφού κατά τη ρήση του Μ. Βασιλείου «ὕπνος γάρ τοῖς δικαίοις ὁ θάνατος, μᾶλλον δε πρός μείζονα ζωήν ἐκδημία».

Τον αείμνηστο χαρακτήριζε έντονα η βαθύτατη πίστη του στον Θεό και η αγάπη και αφοσίωση του προς την Αγία μας Εκκλησία. Χαρακτηριστικά που διέτρεχαν όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής του τόσο ως λαϊκός όσο και της σύντομης ως κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Με τη χειροτονία του ακτινοβολούσε ολόκληρος από χαρά, εκπληρώνοντας ένα βαθύτατο πόθο του, αισθανόταν μεγάλη τιμή, που του έκαμε ο Θεός να ανήκει στις τάξεις του ιερού κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αγάπη και ζήλος στα καθήκοντα του, πίστη και προθυμία προς όλους τον χαρακτήριζε. Ευσεβής, φιλόθεος, φιλόχριστος, φιλακόλουθος, πρόθυμος πάντοτε να εξυπηρετήσει λειτουργικά τα μικρά χωριά όπου υπήρχε ανάγκη. Μα πάνω απ’ όλα έτοιμος να τρέξει για τον καθένα, χωρίς να του ζητηθεί.

Να παρηγορήσει, να συμπαρασταθεί, να συνχαρεί, να συλλυπηθεί, να σκάψει, να κλαδέψει, να ποτίσει, να σταθεί δίπλα σε κάθε ανάγκη του ανθρώπου γνωστού, φίλου, συγγενή ή και αγνώστου».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο ιερέας Χρήστος Ζήσης»:

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι αληθινοί Μάρτυρες δεν μπορούν να αρνηθούν τον αληθινό Θεό
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αληθινή αγωνίστρια της ζωής η Φώφη Γεννηματά
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Άρτας
Εορτή Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο