Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο μακαριστός Ιεράρχης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιδεινωθεί και το τελευταίο διάστημα είχε αναγκαστεί να παραμείνει πολλές ημέρες νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης από το οποίο είχε λάβει εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. Έπειτα μετέβη σε κέντρο αποκατάστασης και σήμερα υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Βιογραφικό του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ (Σιγάλας) εγεννήθη εις Ερμούπολιν Σύρου (την καταγωγήν έλκων εξ Αμοργού) το 1953.

Εις την Ερμούπολιν παρηκολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και εισήχθη εις την Θεολογικήν Σχολήν του Α.Π.Θ. απ’ όπου απεφοίτησε το 1976 με τον βαθμόν 7,9 (Λίαν Καλώς) και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό τμήμα της αυτής Σχολής.

Το 1977 διωρίσθηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ. Xειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Εις την ως άνω Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετετέθη ως ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Θηβών και Λεβαδείας και ετοποθετήθη ως καθηγητής εις το Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη εις την θέσιν του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως της εκλογής του εις Μητροπολίτην.

Διηκόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυξ, κατηχητής επί 25ετίαν και επί εν έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, έχων μετ’ Αυτών αρίστην συνεργασίαν. Υπηρέτησε τον λειτουργικόν, ιεροκηρυκτικόν, κατηχητικόν και εκπαιδευτικόν χώρον επί 30 συναπτά έτη, χάριτι Θεού.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009. Την 11ην Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ»:

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Δυστυχώς ευρισκόμεθα σήμερα σε κατάσταση πνευματικού λιμού
Κισάμου Αμφιλόχιος: Συνενώνουμε τις προσευχές μας με όλους εσάς
Σύμης Χρυσόστομος: Ο Θεός μας περιμένει να επιστρέψουμε πλησίον Του
Εορτή Αγίας Ευδοκίας της Οσιομάρτυρος
Βεροίας Παντελεήμων: Να εξετάζουμε τα δικά μας σφάλματα και όχι των άλλων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο