Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος
http://www.imkastorias.gr/media/k2/items/cache/
d67d098fe25caea5139ca2b7624c16a9_XL.jpg

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη σήμερα το βράδυ ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Σεβασμιώτατο βρήκε στο σπίτι του στη Χαλκίδα συγγενικό του πρόσωπο χωρίς τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Βιογραφικό:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος Ιωάννου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Από την Θεολογική σχολή Αθηνών αποφοίτησε το 1971. Χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος.

Εργάσθηκε ποιμαντικά στην εργατούπολη του Μαντουδίου για μία 25ετία. Από το 1998 υπηρέτησε ως γραμματέας της «Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος» της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας», των «Συνοδικών Υποεπιτροπών επί των Ολυμπιακών Αγώνων», της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης, για την απόκτηση του τρίτου παιδιού και αυτής των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Επίσης, υπηρέτησε για τρία χρόνια ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και Διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και έκανε εκπομπές στο Ρ/Φ σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και στο Ρ/Φ σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία».

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης χειροτονήθηκε στις 4 Μαρτίου 2006 και ενθρονίσθηκε την 1η Απριλίου 2006. Οι προτεραιότητές του ήταν η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, το πλησίασμα όλων των ανθρώπων. Είχε ιδρύσει Σχολή Γονέων, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και συσσίτια για απόρους. Επισκεπτόταν διαρκώς τα πολυάριθμα μικρά χωριά της Ιεράς Μητροπόλεως, τονώνοντας πνευματικά και εθνικά τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος»:

Αποκαλυπτήρια πιστοποιητικού βαπτίσεως Παύλου Μελά στη Μασσαλία (ΦΩΤΟ)
Βεροίας Παντελεήμων: Η ενότητα των ανθρώπων επιτυγχάνεται με ένα τρόπο (ΦΩΤΟ)
Εορτή για παιδιά Ιερέων της Μητροπόλεως Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις