Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο π. Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης

Εκοιμήθη ο π. Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης

Εκοιμήθη ο π Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης

Εκοιμήθη ο π Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Γραμματικόγιαννη, διατελέσαντος επί τριάκοντα και οκτώ συναπτά έτη Εφημερίου των Ενορίων Παγώντος (1961-1977) και Σταυρού (1977-1999) Μεσσαπίων, κοιμηθέντος το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος, γεννήθηκε το έτος 1925 στον Σταυρό Μεσσαπίων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας του Γεωργίου και της Αικατερίνης Γραμματικόγιαννη, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο της ιερατικής διακονίας.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Τρικάλων. Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Ελένη, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν ένα τέκνο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού) το έτος 1961.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη), την 28η Νοεμβρίου 1979 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου και την 19η Ιουνίου 1983 προεχειρίσθη Πνευματικός.

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου), την 3η Μαΐου 2004 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Ο π. Αθανάσιος υπήρξε ιεροπρεπέστατος Κληρικός και μέσα από την υποδειγματική και εύτακτη διακονία του κατέστη εμβληματική παρουσία στην Αρχιερατική περιφέρεια Μεσσαπίων.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία σε όλους τους οικείους του και τα πνευματικά του παιδιά.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 5μ.μ. θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταυρού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο π Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης»:

Εορτή Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω στη Βέροια (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Προφήτου Ιωνά στη Μητρόπολη Κισάμου
Εορτή Αγίων Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδων
Ιερα Αγρυπνία του Τιμίου Προδρόμου στο Ίλιο
Βεροίας Παντελεήμων: Σήμερα αδιαφορούμε για τη θεία και την άνωθεν σοφία
Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Μητρόπολη Σύμης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο