Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθειά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο καθότι, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, το μεγαλύτερο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Παράλληλα, του γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση χορήγηση προς την τοπική Εκκλησία του χρηματικού ποσού των 75.000 €. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου ε.έ., όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές λοιπών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια για την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης για τις ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την πολλαπλή στήριξη και ανακούφιση -ει δυνατόν- όλων των πληγέντων αδελφών μας.

Το προσφερόμενο ποσό θα διαχειρισθεί με κάθε διαφάνεια και θα διατεθεί προκειμένου, να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε «λόγο παντί τω αιτούντι», ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα το Γενικό Φιλόπτωχο βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κρεβατιών, στρωμάτων, ειδών κλινοστρωμνής, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, γραφικής ύλης για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης ενίσχυσε οικονομικά αυτούς, αλλά και μοίρασε ζωοτροφές για την σίτιση των εναπομεινάντων ζώων του θεσσαλικού κάμπου και τέλος ικανή ποσότητα λιπάσματος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μετεφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, αξιότιμα Μέλη Αυτής εκφράζοντας «πάλιν καί πολλάκις» την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όλα.

Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Ελασσώνος Χαρίτων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος»:

19 Οκτωβρίου: Προφήτης Ιωήλ
Εορτάστηκε η 111η επέτειος απελευθερώσεως της Αλεξάνδρειας
Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Σίμου στην Ερμούπολη
Εορτάσθηκαν τα 111α Ελευθέρια της Έδεσσας με την Εορτή του Πολιούχου της

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο