Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Εμφάνιση Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο μοναστήρι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμφάνιση Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο μοναστήρι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμφάνιση Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο μοναστήρι του

Εμφάνιση Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο μοναστήρι του (ΒΙΝΤΕΟ)

2 Ιανουαρίου είναι η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ του θαυματουργού όπου τιμάται η κοίμησή του. Ένας από τους μεγαλύτερους ρώσους Αγίους και πλέον παγκόσμιος μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ο Άγιος της χαράς, ο Άγιος που τρέχει να βοηθήσει όλον τον κόσμο και ιδιαιτέρως τους ασθενείς με πολλά θαυμαστά σημεία που έκανε εν ζωή, αλλά και μετά την κοίμησή του. Ένα από τα θαυμαστά σημεία για το μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδος, είναι η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, η οποία έγινε 3 φορές σε 3 διαφορετικές χρονιές και πάντοτε την ημέρα της εορτής του, στις 18 και 19 Ιουλίου όπου τιμάται η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του.

Και τις τρεις αυτές χρονιές εμφανίστηκε Άγιο Φως επάνω στον μεγάλο ξύλινο σταυρό που υπάρχει στο μοναστήρι, την ώρα που γινόταν προσευχή με τα παιδιά της κατασκήνωσης. Την τρίτη φορά όπου εμφανίστηκε το Άγιο Φως επάνω στον Σταυρό, συνοδεύτηκε με την εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ μέσα στον χώρο της Μονής.

Ο Άγιος Σεραφείμ έγινε ορατός από τα παιδιά με αξιοθαύμαστο και συγκλονιστικό τρόπο. Έκτοτε η Μονή αφιερώθηκε και στον Άγιο Σεραφείμ που έκανε την εμφάνισή του. Από τότε ονομάζεται Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εμφάνιση Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Τι είναι η ανάπαυση για τους Χριστιανούς;
«Έρχεται ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών»
Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα
Ποια σημασία έχει το κομποσχοίνι;
Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Ο χαρακτήρας του τέλειου χριστιανού
Υπάρχουν σήμερα Άγιοι μέσα στον κόσμο;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

1 σχόλιο