Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη οι, καθιερωμένες από πολλές δεκαετίες, Εσπερινές Ομιλίες.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εφετινού κύκλου των Εσπερινών Ομιλιών. Αρχικά, τελέστηκε αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους Γέροντα Εφραίμ, με θέμα: «Οι μαθητές του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού», η οποία ολοκληρώθηκε με την προβολή επίκαιρου ντοκιμαντέρ.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο Άγιον Όρος, που προσφέρει Αγίους και το νηπτικό βίωμα της κάθαρσης, του φωτισμού και της θέωσης. Αναφέρθηκε, επίσης, σε θαυμαστές εμπειρίες από τους Γέροντες Εφραίμ Κατουνακιωτη και Ιωσήφ Ησυχαστή.

Η ομιλία με την προβολή εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων–Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρός της, κ. Κων/νος Κορομπίλης προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ το Επετειακό Λεύκωμα της Σχολής Γονέων και αναμνηστική πλακέτα.

Να τονιστεί η επικαιρότητα της εκδήλωσης, καθώς εφέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την κοίμηση του Γεροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ομιλία και η προβολή προγραμματίστηκαν πριν την πρόσφατη αναγγελία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την επικείμενη αγιοκατάταξη των Αγιορειτών πατέρων Ιωσήφ Ησυχαστού, Εφραίμ Κατουνακιώτου, Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου, Δανιήλ Κατουνακιώτου και Σωφρονίου Σαχάρωφ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Γέροντας και η συνοδεία του μετέβησαν στο Επισκοπείο, όπου ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ενώ επισκέφθηκαν και έλαβαν την ευλογία του ασθενούντος Προκατόχου του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Έναρξη εσπερινών ομιλιών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)»:

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην Αργολίδα (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Παύλου Α´ του Ομολογητού και Ιερομάρτυρος
Αγρυπνία Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην Αγία Νάπα
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις