Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, συμπροσευχήθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής Σταυροβουνίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου του Γ’.

Προ της ενθρονίσεως τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, ο οποίος ήταν μέλος της αδελφότητας της Μονής, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λήδρας κ. Επιφάνιο, Ηγούμενο της Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά.

Στη Θεία Λειτουργία συμρποσευχήθηκαν, επίσης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος και Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν εν πομπή στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων, των Καθηγουμένων άλλων Ιερών Μονών, των μελών της αδελφότητας και των προσκυνητών.

Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου»:

Μνημόσυνο Αγιοταφιτών πατέρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Η 73η επέτειος της ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την συμπαράστασή του προς τους σεισμοπλήκτους της Θεσσαλίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο