Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός 105 χρόνων της Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός 105 χρόνων της Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός 105 χρόνων της Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα
https://www.flickr.com/photos/148519399@N08/46131448311/in/album-72157704155503064/

Λαμπρός εορτασμός 105 χρόνων της Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018. Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βίαννου κ.κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Εμμανουήλ Βαλσαμάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Κατελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως, των πολιτικών, θεσμικών και στρατιωτικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Επίσης, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος, Ιωάννης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Χανίων, κ. Βάλια Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η έπαρση της σημαίας με την μπάντα του στρατού να παιανίζει στρατιωτικά εμβατήρια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας με την ομιλία του αναφερόμενη στα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Ευτύχιος Μανιουδάκης και Αντώνιος Τζατζάνης

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός 105 χρόνων της Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα»:

Ταμασού Ησαΐας: Ζητείται Ελπίς
Patriarch Theophilos: We gratefully remember all Romanian heroes
Γεννηματά: Στηρίζουμε τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου
Ο Βόλος υποδέχθηκε Λείψανο Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη

Ακολουθήστε μας:
googleplus

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις